Πέδρο Άλβες μεταγραφικός απολογισμός: Αργοπορία, ασφάλεια, αλλά και λογική!

Ο Πέδρο Άλβες ανέλαβε μια δύσκολη αποστολή. Ο Ολυμπιακός είχε χτυπητές ανάγκες και αδυναμίες στο ρόστερ του και ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής έπρεπε να τις καλύψει τάχιστα. Ο πρώτος απολογισμός και τα συμπεράσματα που βγαίνουν.

Εμφανίστηκε στα μέρη μας εκτάκτως. Ανέλαβε μία αποστολή μεταγραφικά σε ένα μήνα (Ιανουάριος) που χρειάζονται ρεφλέξ και αμεσότητα. Αν πρέπει να κάνουμε ένα γενικό σχόλιο, μπορούμε να πούμε πως στάθηκε με αξιοπρέπεια.

Το βασικό του ψεγάδι κι αυτό που

του χρεώνουν με το καλημέρα στην Πλατεία Αλεξάνδρας ήταν η καθυστερημένη έλευση κεντρικού αμυντικού. Αυτό που έχει κυκλοφορήσει σαν… αστείο για τον Κάρμο, πως αν δεν τον έφερνε πριν λίγες μέρες δεν θα γύρναγε από την Πορτογαλία, δεν ήταν και τόσο… αστείο. Διότι, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αρχίσει να χάνει την υπομονή του.

Κακά τα ψέματα όμως, ο Γενάρης είναι δύσκολος μήνας για μεταγραφική ενίσχυση. Οι αναποδιές είναι εντός προγράμματος και οι ευκαιρίες προκύπτουν προς το τέλος του μήνα. Ο Πέδρο Άλβες θα κριθεί πλέον από το τι θα πράξουν μέσα στο γήπεδο όσοι έφερε και σε δεύτερη φάση ο τρόπος που κινήθηκε.

Ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση λοιπόν… Ναβάρο, Ζέλσον, Ορτα, Τσικίνιο, Αμπι (σ.σ.: αν και ήρθε συστημένος από το δίκτυο της Νότιγχαμ) και λογικά Ράντονιτς (αν και ο Ολυμπιακός διαψεύσει). Κοινώς, ο Πέδρο Αλβες από το «χωριό» ονόματι Εστορίλ στον πολιτισμό του Ολυμπιακού στην πρώτη του μεταγραφική περίοδο πήγε by the book.

Ο 41χρονος Πορτογάλος κινήθηκε σε αγορά (Πορτογαλία) και πρόσωπα μανατζερικά (αυλικοί του Μέντες και Πέδρο Γκονσάλβες) που ήξερε. Σκοπός του ήταν να «αγοράσει» χρόνο και να μην χαθεί στην επικοινωνία. Σοφή σκέψη. Πλέον, κρίνεται και αυτός εκ του αποτελέσματος…

ΣΟΥΠΕΡ ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα