Πολεμική αεροπορία: Μετά την τραγωδία αποσύρουν τα σάπια εκπαιδευτικά αεροπλάνα

Το τραγικό δυστύχημα που στοίχησε τη ζωή του επισμηναγού, Επαμεινώνδα Κωστέα, φέρνει εξελίξεις στην Πολεμική αεροπορία, καθώς τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη, T2 Buckeye θα αποσυρθούν νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της RealNews, τα αεροσκάφη που εκπαιδεύουν τους Έλληνες πιλότους τα τελευταία 50 χρόνια, ήταν προγραμματισμένο να αποσυρθούν την άνοιξη, ωστόσο όλα όσα ήταν διαθέσιμα καθηλώθηκαν και φαίνεται πως δεν θα ξαναχρησιμοποιηθούν.

Άλλωστε, από τα 40 τύπου Τ2 που απέκτησε η Ελλάδα

το 1976, μόλις τέσσερα βρίσκονται σε πτητική κατάσταση, εκ των οποίων μάλιστα τα τρία πετούσαν την ημέρα του δυστυχήματος.

Ο πρόεδρος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων έχει ένα δύσκολο έργο μπροστά του, αφού πρέπει να συλλέξει όλα τα στοιχεία τα οποία έφεραν το τραγικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, υπάρχουν τουλάχιστον τρία βίντεο που έχουν καταγράψει την πορεία του Τ2 πριν αυτό συντριβεί.

Το χειρότερο σενάριο πάντως φαίνεται πως επιβεβαιώνεται, αφού την πτώση φαίνεται πως προκάλεσε η αποκόλληση καίριου τμήματος από το αεροσκάφος, παρά τους εξονυχιστικούς τεχνικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν.

Βαγγέλης Λάσκαρης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα