Ισπανοί επιθετικοί και Ολυμπιακός – Η κατάρα που πρέπει να σπάσει ο Ναβάρο

Ολυμπιακός και Ισπανία. Μια κολώνια που κρατάει χρόνια, 18 για την ακρίβεια και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να άργησαν, αλλά έκαναν άνοιγμα στην ισπανική αγορά και από το 2005 έχουν φέρει 22 παίκτες από την ιβηρική χώρα. Παράλληλα, έχουν εμπιστευτεί και επτά προπονητές (ο Σεγούρα ως υπηρεσιακός το 2008).

Ο 22ος είναι ο Φραν Ναβάρο, για το deal του οποίου τα εξήγησε όμορφα κι ωραία ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο.

Οι προσδοκίες και συνάμα οι απαιτήσεις από τον 26χρονο επιθετικό είναι υψηλές.

Κυρίως σχετίζονται με το σκοράρισμα, στο οποίο οι Πειραιώτες απόντος του Ελ Κααμπί χρειάζονται λύσεις.

Ο Ντιέγκο Άλβες πάει να τα αλλάξει όλα.

Στην έλευση του Ναβάρο δημιουργείται ένα σχήμα οξύμωρο. Μόλις η δεύτερη μεταγραφή Ισπανού σε περίοδο Ιανουαρίου και μόλις η τέταρτη επιθετικού. Αλλοι τρεις συμπατριώτες του επιθετικοί φόρεσαν τα ερυθρόλευκα και όχι με μεγάλη επιτυχία.

Ο Ναβάρο πάντως, αυτά μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό.

Φραν ΝαβάροΟλυμπιακός: Τέταρτη και… τυχερή;

Πάμε να δούμε αναλυτικά, με χρονολογική σειρά τι προσέφεραν, αλλά και ποια «κατάρα» καλείται να σπάσει ο νεοφερμένος στράικερ της Πόρτο.

Ντάνι Γκαρσία Λάρα (2005-2006)

Πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα έπειτα από πολυετή καριέρα στη LaLiga, με πέρασμα και από την Μπαρτσελόαν. Ο Ντάνι ήρθε σε μια ομάδα με Ριβάλντο, Καστίγιο και Τζόρτζεβιτς, δηλαδή με μια μεσοεπιθετική γραμμή-τεφαρίκι πίσω του.

Το μόνο που χρειαζόταν να κάνει ήταν να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα. Αμ δε. Τραυματισμοί, αδυναμία στο να ακολουθήσει τη φιλοσοφία του Τροντ Σόλιντ και αγωνιστική πτώση, τον κράτησαν μόλις έναν χρόνο στου Ρέντη με μόλις 5 γκολ σε 27 ματς. Σε χρονιά που ο Ολυμπιακός πήρε νταμπλ, η συγκομιδή του είναι πάμφτωχη.

Χαβίτο (2011-2012)

Μια εμβληματική φιγούρα του Αρη, κατηφόρισε στον Πειραιά, μετά από τη χρονιά-ορόσημο για τους «κιτρινόμαυρους» που νίκησαν εντός-εκτός την κάτοχο του Europa League, Ατλέτικο Μαδρίτης. Μιλούσε τα ελληνικά, δεν ήταν σέντερ φορ και παράλληλα έπεσε πάνω στους Ραφίκ Τζιμπούρ και Μιραλάς, οι οποίοι δεν πιάνονταν. Κυρίως η ατυχία του στέρησε την ενεργή παρουσία στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων» με πενιχρό απολογισμό 5 συμμετοχών και ένα γκολ με την Δόξα Δράμας (6-0).

Σέρχι Κανός (1/2023- 7/2023)

Ενας ακόμα μεσοεπιθετικός, ο οποίος ήρθε για να βοηθήσει στα «φτερά», αλλά τελικώς έκανε… φτερά και γύρισε στην πατρίδα του σε χρόνο ρεκόρ. Ο Σέρχι Κανός είχε περγαμηνές, με θητεία στην Αγγλία, αλλά τελικώς δεν συνδέθηκε ποτέ με την ελληνική πραγματικότητα. Τα 4 γκολ σε 8 συμμετοχές, καλούτσικος απολογισμός ως νούμερο, αλλά τίποτα παραπάνω. Παίκτης άοσμος, άνευρος, γυάλινος που πέρασε και δεν ακούμπησε.

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα