Σολμπάκεν: Έκανε λάθος ο Ολυμπιακός που πήρε εκείνον και όχι τον Ντεσπόντοφ;

Τον πήρε το καλοκαίρι για να κάνει τη διαφορά ο Ολυμπιακός, αλλά ο Όλα Σολμπάκεν έχει απογοητεύσει πλήρως. Γι’ αυτό και είναι πιο έντονες από ποτέ οι σκέψεις διακοπής του δανεισμού του όπως αποκάλυψε το Sportime.gr.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τον στήριξε αρκετά. Του έδωσε ευκαιρίες, αλλά ο Νορβηγός τις πέταξε όλες. Σε οκτώ παιχνίδια έχει παίξει και το κοντέρ γράφει μηδέν σε όλα. Ούτε ασίστ έχει,

ούτε γκολ ο Σολμπάκεν.

Φυσικά και δεν μπορεί κανείς να μηδενίσει έναν παίκτη που τα προηγούμενα χρόνια έδειξε αρκετά πράγματα. Μάλλον, όμως, κάτι δεν κόλλησε. Ίσως δεν έχει προσαρμοστεί. Ίσως δεν του ταιριάζει το στυλ ποδοσφαίρου της ομάδας του ή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, δεν έχει πάρει πράγματα από εκείνον και αυτό δεν δείχνει να αλλάζει. Γι’ αυτό και ο δανεισμός του παίζει να τερματιστεί πρόωρα.

Με τα έως τώρα δεδομένα είναι εύλογο το ερώτημα της επιλογής που έγινε το καλοκαίρι. Τότε ψάχνοντας για εξτρέμ οι Πειραιώτες είχαν τσεκάρει διάφορες περιπτώσεις. Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ ήταν μία εξ αυτών. Ο Βούλγαρος πήγε στον ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός υποστήριξε πως εξ αρχής ο Σολμπάκεν βρισκόταν στην κορυφή της λίστας του.

Θα είχαν κυλήσει διαφορετικά τα πράγματα εάν τελικά είχε πάει στο λιμάνι ο Ντεσπόντοφ αντί του Σκανδιναβού winger; Για την ιστορία να πούμε πως ούτε ο παίκτης του ΠΑΟΚ εντυπωσιάζει. Οι αριθμοί του είναι καλύτεροι (12/2/3), αλλά τον ντόρο γύρω από το όνομά του ούτε εκείνος τον έχει δικαιολογήσει. Κανείς εκ των δύο δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και να παίζει περισσότερο βασικός. Το αν στην «ερυθρόλευκη» λίστα υπήρχαν τελικά και καλύτερες επιλογές, δεν θα το μάθουμε, αλλά κρίνοντας από τις τωρινές ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

Στιγμιότυπα του Όλα Σολμπάκεν

Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα