Τι ισχύει στο πέναλτι που ζητάει η ΑΕΚ και τι στη δεύτερη κίτρινη που θέλει ο Άρης για τον Σιντιμπέ

Ο Άρης απέκλεισε την Κυπελλούχο ΑΕΚ σε ματς θρίλερ που κρίθηκε στα πέναλτι και έτσι πιθανότατα είναι ο ένας φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου!

Φυσικά, η διαιτησία του Νίκολα Νταμπάνοβιτς δεν πέρασε… απαρατήρητη, καθώς αμφότερες οι ομάδες έχουν τα παράπονά τους για ορισμένες αποφάσεις.

Αρχικά, οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν για τη φάση του 43ου λεπτού, όπου ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ που είχε κάρτα, πάτησε τον Σαβέριο, με

τον Μαυροβούνιο διαιτητή να δίνει πλάγιο άουτ.

Ο Γάλλος άσος έπαιξε την μπάλα και με την υπερέκταση του ποδιού του πάτησε τον αντίπαλό του, σε μία φάση η οποία δεν συνιστά παράβαση, καθώς έπαιξε πρώτος τη μπάλα, με την επαφή να είναι απόρροια του παιξίματος.

2Η ΚΙΤΡΙΝΗ ΣΕ ΣΙΝΤΙΜΠΕ ΑΒΑΒΑ

ΝΤΑΜΠΑΝΟΒΙΤΣ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ#arisaek #paofc #OlympiacosFC pic.twitter.com/thvvFyP5Ob

Guru (@Bilots_Bet) January 17, 2024

Από την άλλη πλευρά, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης η Ένωση ζήτησε πέναλτι σε σουτ του Πόνσε και χέρι του Ρόουζ.

Στη συγκεκριμένη φάση, η μπάλα βρίσκει πρώτα στο σώμα και στη συνέχεια στο χέρι το οποίο βρίσκεται σε φυσιολογική θέση βάσει της κινησιολογίας του αμυνόμενου που είναι σε μια διαδικασία προσγείωσης στο χορτάρι.

Επιπρόσθετα η μπάλα έρχεται σε επαφή με το χέρι με τον αμυνόμενο να μην βλέπει και να μην ξέρει μετά τον εξοστρακισμό ποια είναι η πορεία της.

Νίκος Μαρκάτος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα