Τουρκία: Παίρνει τα F-16 αλλά δεν μπόρεσε να το χαρεί – Η είδηση για την Ελλάδα που της προκάλεσε «ψυχρολουσία»

Την ώρα που η Τουρκία αναμένει την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου για τα F-16, μια είδηση από φορά την Ελλάδα και τα δικά της F-35 που αναμένει από τις ΗΠΑ, προκαλούν εφιάλτες στους Τούρκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε η τηλεόραση του ALPHA, είναι θέμα ωρών να έρθει η επιστολή από το state department στην Ελλάδα,

η οποία θα ενημερώνει ότι θα προχωρήσει η πώληση των υπερσύγχρονων μαχητικών 5ης γενιάς F-35 στην χώρα μας!

Εφόσον υλοποιηθεί μόνο το Ισραήλ και η χώρα μας θα διαθέτουν αυτόν τον τύπο μαχητικού αεροσκάφους. Μια είδηση που αναμφίβολα προκαλεί «ψυχρολουσία» στην Τουρκία, η οποία δεν μπορεί να χαρεί όσο θα ήθελε την αναβάθμιση των δικών της F-16.

Πρόσφατα διαβάσατε στο Sportime ότι η τουρκική Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ασκεί έντονη κριτική στην Κυβέρνηση Ερντογάν τονίζοντας πως η Τουρκία θα χάσει τη μάχη του Αιγαίου με την Ελλάδα δότι: «Η Ελλάδα θα πάρει τα F-35… Θα χάσουμε την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο».

Σαν να μην έφτανε αυτό το Κογκρέσο φέρεται να ζητά έγγραφο από την Τουρκία με δέσμευση για αποκλιμάκωση στο Αιγαίο και παύση πόλωσης της κατάστασης με προκλήσεις και παραβιάσεις. Αν ισχύσει αυτό και εφαρμοστεί στην πράξη ο Ερντογάν και η Τουρκία θα έχουν αναβαθμισμένα F-16, ωστόσο δεν θα τολμούν να τα χρησιμοποιήσουν όπως ακριβώς θέλουν, δηλαδή κατά της Ελλάδας.

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα