Τούρκοι: Δεν μπορούν να πετάξουν τα F-35 οι Ισραηλινοί – Τι θα κάνει η Τουρκία

Τούρκοι: Δεν μπορούν να πετάξουν τα F-35 οι Ισραηλινοί, υποστηρίζει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ.

Σύμφωνα με τον Γκιουλέρ, το Ισραήλ αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα με τα F-35, γράφει το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

«Αυτή τη στιγμή, ακόμη και στην Αμερική, τα περισσότερα F-35 είναι καθηλωμένα. Το Ισραήλ δεν μπορεί να πετάξει τα F-35 του και επιτίθεται συνεχώς στην Αμερική για αυτό το θέμα. Πολλές χώρες στην Ευρώπη έχουν προβλήματα που δεν είναι κατανοητά και δεν μπορούν να επιλυθούν»,

σημειώνει ο Τούρκους ΥΠΑΜ.

Τούρκοι: Δεν μπορούν να πετάξουν τα F-35 οι Ισραηλινοί – Τι θα κάνει η Τουρκία

«Ειλικρινά, τώρα έχουμε βγάλει ένα αεροπλάνο σαν το KAAN από το υπόστεγο και θα το πετάξουμε σε 15-20 ημέρες. Πρέπει πραγματικά να αγοράσουμε F-35; Ή να κάνουμε λίγη υπομονή για το αεροπλάνο του ΚΑΑΝ; Μπορούμε ή πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το F-35 αντί να χρησιμοποιήσουμε το δικό μας τοπικό εθνικό αεροσκάφος; Πρέπει να το σκεφτούμε προσεκτικά αυτό. Η προσωπική μου άποψη. Σίγουρα δεν είμαι υπέρ της αγοράς του», υπογραμμίζει.

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ ανέφερε σχετικά με τα χρήματα που έχει πληρώσει η Τουρκία για τα τουρκικά F-35 πως θα «αντισταθμίσουμε αυτά τα χρήματα όταν αγοράζουμε το F-16 Block 70 Vipers», αλλά φυσικά τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο, συμπληρώνει.

Διαβάστε επίσης:

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Δεν είναι πλέον απαραίτητο να γίνονται επενδύσεις σε νέα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου

Τουρκία: Νέο ΣΟΚ με τα Eurofighter – Μένει χωρίς μαχητικά ο Ερντογάν

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα