Ελλάδα-Νέα Ζηλανδία 2-0: Ένα ημίχρονο και… τέλος (videos)

Η Εθνική έκανε ένα καλό πρώτο μέρος με τη Νέα Ζηλανδία στο φιλικό παιχνίδι που έγινε στη Ριζούπολη. Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, δεν είχε φάσεις, η Ελλάδα έκανε αρκετά λάθη. Η Νέα Ζηλανδία μπορεί να είχε τη διάθεση να παίξει επιθετικά αλλά η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής και η Εθνική με άνεση κρατούσε μακριά από την εστία του Βλαχοδήμου τον κίνδυνο.

Τα

αρχικά σχέδια του Πογέτ

Η Ελλάδα άρχισε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-3-3. Ο Βλαχοδήμος στην εστία, Μπάλντοκ και Τσιμίκας είναι στα άκρα της άμυνας, κεντρικό αμυντικό δίδυμο είναι οι Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος. Μάνταλος, Κουρμπέλης, Μπακασέτας στους χαφ, ο Γιακουμάκης είναι στην επίθεση μαζί με τον Μασούρα και τον Κωνσταντέλια στις πτέρυγες.

Μπήκε επιθετικά η Εθνική

Το παιχνίδι ήταν μια ευκαιρία για τους παίκτες της Εθνικής να μείνουνε σε αγωνιστικό ρυθμό και εν όψει της Γαλλίας αλλά και επί της ουσίας μια πρόβα εν όψει και των play off που έρχονται για την πρόκριση στο EURO.

Η Εθνική μπήκε πολύ δυνατά και από την αρχή του αγώνα βγήκε στην επίθεση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο πρώτο 10λεπτο, η Ελλάδα να έχει και γκολ και δοκάρι.

Δοκάρι ο Μπακασέτας, γκολ με Κωνσταντέλια

Στο 6’ η Εθνική είχε δοκάρι. Ο Μπακασέτας πήρε την πάσα του Μάνταλου από το φάουλ, έκανε του σουτ, η μπάλα πήγε στο αριστερό δοκάρι του Γουντ. Στο 10’ ήρθε το γκολ για την Εθνική. Ο Κωνσταντέλιας έκανε τη σέντρα, η μπάλα πήρε τροχιά με φάλτσα, δεν τη βρήκε κανείς, πήγε στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 12’ είχε ευκαιρία η Νέα Ζηλανδία. Ο Γκάρμπετ σουτάρει μέσα από την περιοχή, ο Χατζηδιάκος βρίσκει την μπάλα, μπλοκάρει ο Βλαχοδήμος. 

Γκολ ο Γιακουμάκης

Η Εθνική έπαιζε πολύ από τα αριστερά με Τσιμίκα και Κωνσταντέλια. Στο 29’ έγινε το 2-0. Ο Τσιμίκας εκτέλεσε κόρνερ, ο Κουρμπέλης έπιασε την κεφαλιά, ο Γουντ απέκρουσε, ο Γιακουμάκης με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Λίγο μετά, ο Γιακουμάκης είχε την ευκαιρία να πετύχει κι άλλο γκολ. Στο 32’ πήρε την πάσα από τον Κωνσταντέλια, πήγε στο τετ-α-τετ, πλασάρει άουτ.

Στο 34’ ο Κωνσταντέλιας έδωσε στον Τσιμίκα, αυτός σουτάρει, ο Γουντ απέκρουσε. Στο 36’ Ο Μπακασέτας σουτάρει αρκετά μέτρα εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι αλλλαγές του Πογέτ

Ο Πογέτ δεν έκανε αλλαγές από την αρχή του δευτέρου μέρους, άρχισε τις αλλαγές του, πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Στο 57’ έκανε τρεις μαζί. Ο Παυλίδης στη θέση του Γιακουμάκη, ο Πέλκας στη θέση του Μασούρα, ο Φούντας στη θέση του Κωνσταντέλια. Στο 70 έκανε άλλες δύο. Δύο αλλαγές για την Εθνική. Ο Γαλανόπουλος στη θέση του Κουρμπέλη και ο Μπακασέτας στη θέση του Μπακασέτα.

Χωρίς φάσεις

Το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου. Η Ελλάδα δεν έκανε φάσεις, έκανε αρκετά λάθη. Η Νέα Ζηλανδία από την πλευρά της είχε τη διάθεση να βγει μπροστά αλλά δεν είχε τον τρόπο να απειλήσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να είναι μέτριο.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (70’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (90′ Τζαβέλλας), Μπακασέτας (70’ Μπουχαλάκης), Κωνσταντέλιας (57’ Φούντας), Μασούρας (57’ Πέλκας), Γιακουμάκης (57’ Παυλίδης).

Νέα Ζηλανδία: Βουντ, Μπίντον (83’ Σούρμανς), Σμιθ, Κακάτσε, Σινγκ (62’ Τζαστ), Στάμενιτς, Πάιν, Γκάρμπετ (71’ Κάρμπετ), Μπελ (71’ Λούις), ΜακΚόβατ (83’ Μάτα), Γουντ (46’ Γουέιν).

Keywords
Τυχαία Θέματα