Τσιλούλης: Η ΑΕΚ τελικά έπρεπε να τον πάρει ή όχι;

Ο Σωτήρης Τσιλούλης δύσκολα θα περίμενε να γίνει το πρόσωπο, έστω και για λίγες ημέρες της Stoiximan Super League. Αιτία δεν ήταν τα 5 γκολ και οι 2 ασίστ σε 22 ματς φέτος με τη Λαμία. Αυτό που πυροδότησε όλο αυτόν το χαμό για τον Τσιλούλη ήταν η αποκάλυψη του προπονητή του Λεωνίδα Βόκολου πως ο παίκτης έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ.

Εδώ

μια μικρή παρένθεση. Ο Λεωνίδας Βόκολος ήταν εκείνος που έβγαλε προς τα έξω το deal σε timing μετά την ήττα της ομάδας του από την ΑΕΚ. Ίσως και να ήταν προτιμότερο να το κάνει την ημέρα που το έμαθε, όπως λέει ο ίδιος παραμονή του αγώνα. Κλείνει η παρένθεση.

Ο Τσιλούλης είναι ένας ποδοσφαιριστής που σε ένα ορισμένο πλαίσιο διαθέτει τα στοιχεία που αρέσουν στον Ματίας Αλμέιδα. Παίζει σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, τρέχει και μαρκάρει, τακτικά είναι σχετικά αξιόπιστος μια και θα βοηθήσει τους μπακ και τους χαφ. Στα 29 του χρόνια είναι αυτό που λένε οι περισσότεροι ποδοσφαιράνθρωποι, τίμιος παίκτης.

Έχει ιδρώσει, έχει παλέψει, έχει προπονηθεί, μια και δεδομένα το ταλέντο του δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτό άλλων Ελλήνων παικτών. Κατόρθωσε πάντως να παίζει στη μεγάλη κατηγορία. Έχει αγωνιστεί και στον ιστορικό Πανιώνιο, μεταξύ άλλων.

Φυσικά και υπάρχουν ορισμένα δεδομένα, που κάνουν την επιλογή της ΑΕΚ, να αποτελεί έκπληξη. Ο Τσιλούλης δεν είναι 20, άντε 25 χρονών. Είναι 29. Αν το όνομά του ήταν σε μία λίστα με υποτιθέμενες ή μελλοντικές μεταγραφές της Ένωσης, σίγουρα δε θα ήταν η πρώτη επιλογή αν οποιοσδήποτε είχε κληθεί να ονοματίσει μια επιλογή.

Ο Αλμέιδα, από την άλλη, έχει σίγουρα κερδίσει το προνόμιο να θεωρείται ως ο προπονητής που μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο κάποιου ποδοσφαιριστή. Το έκανε με τον Πήλιο. Αν και πρόκειται για έναν αριστερό μπακ (ιδιαίτερη θέση) και στα 23 του, όχι κοντά στα 30. Ο Πήλιος, που στα πρώτα του λεπτά με την ΑΕΚ μάλλον δεν είχε κερδίσει πολλούς φανς. Ο Αλμέιδα, βέβαια, δεν έχει πετύχει ακόμα την εξέλιξη π.χ. του Χρυσόπουλου.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η μεταγραφή του Τσιλούλη (αν τελικά μείνει στο ρόστερ, αν και όλα δείχνουν πως θα είναι στην προετοιμασία) έκανε θόρυβο, σίγουρα μεγαλύτερο από ότι θα περίμενε και ο ίδιος.

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσιλούλης, ΑΕΚ,tsiloulis, aek