Κορονοϊός: Οδηγίες για κατασκευή χειροποίητης μάσκας

Η αμερικανική κυβέρνηση εξέδωσε οδηγίες για δημιουργία χειροποίητων μασκών κατά του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, εξέδωσε οδηγίες, ώστε οι πολίτες να κατασκευάσουν μάσκες κατά του κορονοϊού. Παρόλο που πλέον, αρκετοί οργανισμοί, ανάμεσα τους κι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστούν την αποφυγή χρήσης μάσκας, αρκετοί πολίτες συνεχίζουν να τις χρησιμοποιούν. Έτσι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, εξέδωσε συγκεκριμένες οδηγίες για

χειροποίητες μάσκες, ώστε να μην εξαντλούνται τα αποθέματα από τις ιατρικές.

Τι χρειάζεται:

Δύο κομμάτια υφάσματος από βαμβάκι σε ορθογώνιο σχήμα 25 με 15 εκατοστά. Μάλιστα, προτείνονται και υφάσματα από μπλούζες.Δύο κομμάτια από μια ελαστική ή λαστιχένια ζώνη 15 εκατοστών. Ακόμη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια λωρίδα υφάσματος.Μια βελόνα ή καρφίτσα, για την κατασκευή της μάσκας.Ένα ψαλίδι.Μια ραπτομηχανή.

Πως θα φτιάξετε την μάσκα:

1)Τοποθετήστε τα δύο ορθογώνια κομμάτια από ύφασμα, το ένα πάνω στο άλλο. Η μάσκα θα ράβεται, σαν να ήταν τα δύο αυτά στρώματα, ένα μόνο κομμάτι ύφασμα.

2)Διπλώστε τις δύο μεγάλες πλευρές. Στη συνέχεια, διπλώστε τις κοντές πλευρές με μια βελονιά κάτω, κάνοντας μια ανοιχτή γραμμή.

3)Τοποθετήστε το λαστιχάκι ή την ελαστική ζώνη μήκος 15 εκατοστών, σε κάθε πλευρά της μάσκας και συνδέστε τα άκρα σφιχτά.

4)Τέλος, τραβήξτε το λαστιχάκι, έτσι ώστε οι κόμποι να μπαίνουν στο εσωτερικό. Συγκεντρώστε τις πλευρές της μάσκας και προσαρμόστε την επάνω σας, το ώστε να ταιριάζει στο πρόσωπό σας προτού ράψετε το ελαστικό στη θέση του.

Προειδοποίησεις Τσιόδρα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στη συνέντευξη Τύπου για την εξέλιξη του κορονοϊού, αναφέρθηκε στη χρήση μάσκας από τους πολίτες, με βάση τον ΠΟΥ. Σύμφωνα λοιπόν με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι δεν πρέπει να γίνεται χρήση από το γενικό κοινό και εξήγησε λεπτομερώς τους λόγους.

 Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

Keywords
Τυχαία Θέματα