Κορονοϊός: Τα μέτρα που εφαρμόζουν τα κράτη της Ευρώπης

Ο κορονοϊός πλήττει την Ευρώπη και τα κράτη εφαρμόζουν διαφορετικά μέτρα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τα κράτη της Ευρώπης εφαρμόζουν διαφορετικά μέτρα, για την αναχαίτιση του κορονοϊού, ενώ πέρα από ορισμένες πρωτοβουλίες της ΕΕ, η κάθε χώρα ακολουθεί διαφορετική στρατηγική. Μέχρι στιγμής, αρκετές επιλογές συγκλίνουν μεταξύ τους, όπως το κλείσιμο σχολείων και δημόσιων χώρων, αλλά διαφέρει

η στρατηγική που θα εφαρμοστεί στο μέλλον. Μάλιστα, ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην σημερινή συνέντευξη Τύπου, ενημέρωσε πως η Αυστρία και η Δανία, σχεδιάζουν να άρουν τις απαγορεύσεις που έχουν επιβάλλει.

Παρόλα αυτά, στην Νορβηγία η πρωθυπουργός, ανακοίνωσε πως θα άρει μέρος των περιορισμών που είχε επιβάλει για να αναχαιτίσει τη διασπορά του κορονοϊού. Την ίδια στιγμή όμως, στην Σκανδιναβία παρά τον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων που είναι μόλις 21.136 σε τέσσερις χώρες, υπάρχει ανησυχία. Η Σουηδία με τα περισσότερα κρούσματα στην περιοχή (7.693) εφαρμόζει την αποκαλούμενη «ανοσία της αγέλης» με αρκετά χαλαρά μέτρα, ενώ η Φινλανδία παρότι έχει το μικρότερο ποσοστό με 2.308 ασθενείς, παίρνει δραστικά μέτρα για την αναχαίτιση του ιού.

Έτσι λοιπόν, η Έρνα Σόλμπεργκ, πρωθυπουργός της Νορβηγίας δήλωσε ότι «σήμερα, θέσαμε υπό έλεγχο τον ιό, επομένως μπορούμε να ανοίξουμε λίγο λίγο την κοινωνία». Επιπλέον, χθες, ο υπουργός Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι η πανδημία
«τέθηκε υπό έλεγχο» στη Νορβηγία, επισημαίνοντας τον χαμηλό ρυθμό μετάδοσης της νόσου με 5.869 κρούσματα και 89 νεκρούς, σε πληθυσμό 5,368 εκατομμυρίων κατοίκων.

Βάσει των μέτρων, που βρίσκονται σε ισχύ έως τη 13η Απριλίου, παραμένουν κλειστά παιδικοί σταθμοί και σχολεία, δεν επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σε ξένους που δεν ζουν ούτε εργάζονται εκεί και απαγορεύεται στους πολίτες να εκδράμουν στα εξοχικά τους στο βουνό, εφόσον διαθέτουν.

Τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν πάλι το διάστημα μεταξύ 20-27 Απριλίου, τα δημοτικά, από την πρώτη έως την τετάρτη τάξη από τις 27 Απριλίου. Και οι Νορβηγοί θα μπορούν να ξαναπάνε στα σαλέ τους από τις 20 Απριλίου.

Την ίδια ώρα, η τηλεργασία πρέπει να συνεχιστεί και οι Νορβηγοί πρέπει να συνηθίσουν να ζουν με τα μέτρα κατά της επιδημίας «για μεγάλο χρονικό διάστημα», επισήμανε η Σόλμπεργκ.

Ιταλία

Στην Ιταλία έχουν μολυνθεί 132.547 άνθρωποι και 17.127 έχουν χάσει την ζωή τους. Η Ιταλική Πολιτική Προστασία λοιπόν, τόνισε ότι «τις ημέρες, πριν και μετά το Καθολικό Πάσχα, κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει, ούτε για μια στιγμή, ότι στην χώρα έχουν χάσει την ζωή τους πάνω από δεκαεπτά χιλιάδες άνθρωποι». Το μήνυμα είναι ότι πρέπει να τηρηθούν με τεράστια προσοχή, οι κανόνες και περιορισμοί που έχει ορίσει η κυβέρνηση Κόντε.

Ελλάδα

Κοινός βηματισμός Χαρδαλιά - Τσιόδρα με το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο και προς όλους. Καμία χαλάρωση των μέτρων μετακίνησης. λόγω κορονοϊό. Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε πως πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα μέτρα μετακίνησης, τουλάχιστον μέχρι την 27η Απριλίου.

«Είναι σαφές πως στην λήψη οποιαδήποτε απόφασης τον πρώτο λόγο έχουν οι ειδικοί επιστήμονες. Αντιλαμβάνομαι ότι έχουμε αρχίσει να κουραζόμαστε, αλλά χρειάζεται επιμονή και επιμονή στον στόχο», τόνισε ο υφυπουργός. Επίσης, υπογράμμισε πως δεν πρέπει να περιμένουμε ότι «θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όπως πρίν».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

Keywords
Τυχαία Θέματα