Διαιτα με γιαουρτι

18:54 30/8/2021 - Πηγή: Argiro

Το γιαούρτι είναι μια από τις πιο θρεπτικές τροφές που θα μπορούσε κανείς να εντάξει στη διατροφή του. Αν δεν υπάρχουν προβλήματα δυσανεξίας της λακτόζης, το γιαούρτι προτείνεται σε πολλές διατροφές από διατροφολόγους – διαιτολόγους. Ο λόγος είναι ότι το γιαούρτι συνδυάζει πληθώρα θρεπτικών συστατικών με λίγες θερμίδες. Μια διαιτα με γιαουρτι θα μπορούσε ο καθένας να ακολουθήσει. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές διατροφές με βάση

το γιαούρτι, όπως η διαιτα 3 ημερων με γιαουρτι. Όλες αυτές οι δίαιτες θα πρέπει να επιτηρούνται από τον προσωπικό διαιτολόγο για παροχή συμβουλών. Τι θα έλεγες για ένα γιαουρτι με μελι και καρυδια με λίγες θερμιδες ή ρυζι με γιαουρτι και πάλι με λίγες θερμιδες;

Διαιτα 3 ημερων με γιαουρτι

Η διαιτα 3 ημερων με γιαουρτι είναι ένα πρόγραμμα που συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού και βασίζεται κυρίως στο γιαούρτι και στην ποικιλία λαχανικών και φρούτων. Η διαιτα με γιαούρτι δεν αποτελεί πανάκεια στη διαδικασία μείωση βάρους αλλά είναι ένα βοηθητικό, σύντομο πρόγραμμα διατροφής που θα ενισχύσει τον οργανισμό σας μέσω της αποτοξίνωσης και θα δώσει μια παραπάνω ώθηση για την απώλεια βάρους καθώς είναι λίγες οι θερμίδες γιαουρτι.

Τροφές για διαιτα με γιαούρτι

Χαρακτηριστικό σνακ για τις δίαιτες που μπορεί να θεωρηθεί και επιδόρπιο είναι το γιαουρτι με μελι και καρυδια. Είναι απόλυτα θρεπτικό καθώς συνδυάζονται εξαιρετικά τα θρεπτικά συστατικά του γιαουρτιού και του μελιού με τα ω-ε λιπαρά οξέα των καρυδιών.

Γιαουρτι με μελι και καρυδια θερμιδες (100γρ, 2%): 152

Επίσης, σε μια δίαιτα με γιαουρτι μπορούμε να εντάξουμε για γεύμα ρύζι με γιαούρτι. Αυτό το μαγικό “πάντρεμα” συνδυάζει τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες αλλά και τα μέταλλα και τις βιταμίνες του γιαουρτιού και του ρυζιού σε ένα εύπεπτο και θρεπτικό γεύμα. Κι το ποιο σημαντικό; Για το ρυζι με γιαουρτι οι θερμιδες είναι εξίσου λίγες.

Το γιαούρτι ως μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, πρωτεΐνης και προβιοτικών έχει συσχετιστεί η κατανάλωσή του με την απώλεια βάρους. Μια διαιτα με γιαουρτι, πράγματι, συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο υπερβολικού βάρους και παχυσαρκίας. Ωστόσο, το γιαούρτι πρέπει να χρησιμοποιείται με τέτοιο τρόπο ώστε να αντικαθιστά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες καθώς από μόνο του δεν μπορεί να συμβάλλει στη μείωση βάρους.

Μία δίαιτα με γιαούρτι έχει πολλά περισσότερα οφέλη από την απλή μείωση βάρους. Βοηθάει και στη δυσκοιλιοτητα . Για αυτό δες την συνταγή που σου έχω εδώ.

Δαμάσκηνα ποσέ με γιαούρτι και καρύδια

Το άρθρο Διαιτα με γιαουρτι εμφανίστηκε πρώτα στο Argiro.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διαιτα,diaita