Δροσερή σαλάτα με λάχανο και ταχίνι και πατατοσαλάτα

Προσθήκη στα αγαπημένα

ΥΛΙΚΑ

2 κουταλιές ταχίνι ακατέργαστο

2 κουταλιές μέλι

1/3 φλ. ελαιόλαδο

5 κουταλιές χυμό λεμόνι

½ κουταλιά μηλόξιδο

αλάτι, μπόλικο πιπέρι

800γρ. (8 φλ.) λάχανο (κραμπί)

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι

½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μεγάλο καρότο χοντροτριμμένο

2 κουταλιές σουσάμι

¼ φλ. ηλιόσπορους

¼ φλ. κολοκυθόσπορους

½ φλ. ρόδια καθαρισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαζάκι με καπάκι αναμιγνύετε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ ανακινώντας πολύ καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ

βάζετε το λάχανο, το κρεμμύδι, το  μαϊντανό, το καρότο, το σουσάμι, τους περισσότερους  ηλιόσπορους  και κολοκυθόσπορους και τα μισά ρόδια. Περιχύνετε με το περισσότερο ντρέσινγκ (αφήστε λίγο για το γαρνίρισμα). Φορέστε γαντάκια και ανακατεύετε πολύ καλά. Δοκιμάζετε τη σαλάτα και προσθέτετε αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται. Αφήνετε τη σαλάτα 30 λεπτά να σταθεί. Ανακατεύετε ξανά και τη σερβίρετε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με τους υπόλοιπους κολοκυθόσπορους, ηλιόσπορους και ρόδια. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρετε. Είναι φανταστική.

Πατατοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ

1 ½ κιλό πατάτες

½ φλ. ελαιόλαδο

4 κουταλιές μηλόξιδο

½ φλ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο

½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά κάπαρη (κουτρούβι) στραγγισμένο

ξύσμα από 1 λεμόνι

3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό

2 κουταλιές μαγιονέζα

1 κουταλιά μουστάρδα Ντιζόν

1 κουταλιά χυμό λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε τις πατάτες καλά και τις βράζετε με τη φλούδα σε άφθονο νερό μέχρι να ψηθούν και να είναι μαλακές. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν τόσο όσο να μπορέσετε να τις καθαρίσετε.

Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους σε ένα μεγάλο μπολ. Ενώ είναι ακόμη ζεστές περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το ξίδι. Ανακατεύετε καλά. Τις αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.

Προσθέτετε στο μπολ τον κόλιανδρο, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, την κάπαρη και το ξύσμα λεμονιού.

Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνετε το μίγμα στην πατατοσαλάτα και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται. Σερβίρετε σαν συνοδευτικό ή σαν ολοήμερο σνακ (όπως άλλωστε κάνω κι εγώ).

Keywords
Τυχαία Θέματα