Κοτόπουλο ρολό στο χαρτί και τραγανές πατατούλες

Προσθήκη στα αγαπημένα

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμά κοτόπουλο

½ φλ. αλεσμένο ψωμί

½ φλ. χαλλούμι τριμμένο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο

1/3 φλ. (85 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό

¼ φλ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο

1/3 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κουταλάκια μουστάρδα Dijon ή 1 κουταλάκι σκόνη μουστάρδας

1 μεγάλο αυγό

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

2 κουταλάκια κύμινο

2 κουταλάκια πάπρικα

Για τις πατάτες:

1 κιλό πατάτες με φύλλα

6 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά βούτυρο

(προαιρετικά)

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύετε καλά όλα τα υλικά για το ρολό. Τυλίγετε το ρολό σε αντικολλητικό χαρτί και στρίβετε τις άκρες ώστε να μοιάζει σαν κουφέτο. Το βάζετε σε ταψί φούρνου με το κλείσιμο προς τα πάνω. Ψήνετε για 40 λεπτά.

Βγάζετε το ρολό από το φούρνο και με ένα ψαλίδι κόβετε το χαρτί από την πάνω μεριά ώστε να σχηματήσετε μια μεγάλη τρύπα. Βάζετε το ρολό πίσω στον φούρνο για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Για να φτιάξετε τις τραγανές πατατούλες, τις πλένετε και τις κόβετε σε κομμάτια 4 χ 4 εκ. περίπου. Βράζετε άφθονο νερό και μόλις κοχλάσει βάζετε μέσα τις πατατούλες για 10 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις μεταφέρετε σε ταψί φούρνου. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Βάζετε στη μέση μια κουταλιά βούτυρο. Ψήνετε στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 60 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες.

Keywords
Τυχαία Θέματα