Μεξικάνικα Quesadillas

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ8 τορτίγιες μεσαίου μεγέθους1 φλ. τυρί τριμμένο (γκούντα ή ένταμ)2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο1 κουταλάκι κρεμμύδι σκόνη2 πρέζες πάπρικαΛίγο ελαιόλαδο2 – 3 σταγόνες ταμπάσκοΑλάτι, πιπέρι.Για τη σάλτσα με πιπεριές και ανανά1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους1 κουταλιά κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο1 κουταλιά κόλιανδρο ψιλοκομμένο2 ροδέλες ανανά κομμένες σε μικρούς κύβουςΧυμό από ένα λάιμΛίγο αλάτι.Σάλτσα γκουακαμόλε1 αβοκάντο ώριμο1 μεγάλη ντομάτα1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 – 3 κουταλιές κόλιανδρο ψιλοκομμένο3 κουταλιές ελαιόλαδοΑλάτι, πιπέριΧυμό από ένα λεμόνιΕΚΤΕΛΕΣΗΕτοιμάζετε
τη σάλτσα γκουακαμόλε. Καθαρίζετε το αβοκάντο, αφαιρείτε το κουκούτσι και το κόβετε σε κομμάτια. Κόβετε την ντομάτα στη μέση, αφαιρείτε τα σπόρια και κόβετε τη σάρκα σε πολύ μικρά τετραγωνάκια. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να μισολιώσει το αβοκάντο.Για τη σάλτσα με πιπεριές και ανανά αναμιγνύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190ΟC. Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους. Σ’ ένα καυτό τηγάνι, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο. Στη συνέχεια, προσθέτετε την πάπρικα, το κρεμμύδι σε σκόνη, το ταμπάσκο, αλάτι και πιπέρι. Απλώνετε τέσσερις τορτίγιες και χωρίζετε ίσα το κοτόπουλο στην επιφάνεια κάθε τορτίγιας.Πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο και καλύπτετε από πάνω με τις υπόλοιπες τορτίγιες. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Αφού ψηθούν κόβετε τις τορτίγιες στα τέσσερα και σερβίρετε με τη σάλτσα και το γκουακαμόλε.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεξικάνικα Quesadillas,mexikanika Quesadillas