Φρέσκιες πατάτες γεμιστές με μανιτάρια

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ4 φρέσκιες πατάτες (διαλέξτε τις ομοιόμορφες, οβάλ) βρασμένες με τη φλούδα τους4 μέτρια άσπρα μανιτάρια, ψιλοκομμένα4 μέτρια μανιτάρια πλευρώτους (μανιτάρια στρείδια), ψιλοκομμένα1 κουταλιά ψιλοκομμένο κρεμμύδι1 κουταλιά τυρί κρέμα (Cream Cheese)4 κουταλιές κρέμα γάλακτος2 κουταλιές τριμμένο τυρί ένταμ (Edam)2 κουταλιές βούτυροΦυλλαράκια μαϊντανού για γαρνίρισμα1 τραγανή φέτα πανσέτα (Pancetta) ή καπνιστό μπέικον (προαιρετικά)Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗΚόβετε τις πατάτες κάθετα στη μέση καθώς και δυο φετάκια από τις δυο άκρες τους για να έχουν
βάση και να στέκονται όρθιες. Με ένα μικρό κουταλάκι ή με κουταλάκι παριζιέν, αδειάζετε το εσωτερικό τους, αφήνοντας όμως αρκετή ψίχα (½ εκ. περίπου) πάνω στη φλούδα τους για να κρατούν το σχήμα τους. Τις κρατάτε στην άκρη.Ζεσταίνετε σε ένα μικρό τηγάνι το βούτυρο και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα σοτάρετε για λίγα λεπτά να ροδίσουν. Ύστερα, ανακατεύετε μέσα το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να σμίξουν καλά τα υλικά, το αλατοπιπερώνετε και το αποσύρετε από τη φωτιά και γεμίζετε τις πατάτες. Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου. Βάζετε τις πατάτες σε ένα πυρίμαχο ταψί και τις πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Τις ψήνετε κάτω από το γκριλ για 2-3 λεπτά, μέχρι μόλις να λιώσει το τυρί και να πάρει λίγο χρώμα.  Τις γαρνίρετε, αν θέλετε, με κομματάκια από τραγανή πανσέτα ή μπέικον και φυλλαράκια μαϊντανού και τις σερβίρετε ζεστές.Σημείωση: Για να φτιάξετε τραγανή πανσέτα ή μπέικον, απλώνετε τα φετάκια πάνω σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, 80°C, για 2 ώρες. Διατηρούνται για αρκετές μέρες τυλιγμένες μέσα σε χάρτινη σακούλα.
Keywords
Τυχαία Θέματα