Σκορδάτη μπρουσκέτα με μανιτάρια

6 άτομα / 15’ ετοιμασία / 20’ χρόνος ψησίματος / ΕΥΚΟΛΟ

ΥΛΙΚΑ

1 ψωμί τύπου πανίνι2 κουταλιές Βούτυρο3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο½ κιλό μανιτάρια Boletus3 κουταλιές ελαιόλαδο1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 κουταλάκι θυμάρι½ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε το ψωμί στην μέση οριζόντια. Αλείφετε το ψωμί με το βούτυρο και με το σκόρδο.Πασπαλίζετε το ψωμί με την παρμεζάνα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20’.Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνεται το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι.Ακολούθως προσθέτετε τα μανιτάρια, το θυμάρι αλάτι και πιπέρι. Στην συνέχεια σβήνετε με κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί. Τέλος, απλώνετε τα μανιτάρια πάνω στο ψωμί και αν θέλετε από πάνω πασπαλίζετε με ακόμα λίγη παρμεζάνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκορδάτη,skordati