Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης: Η πρώτη ευρωπαϊκή συνεργασία eTwinning!

15:57 28/6/2023 - Πηγή: Sch

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει  κατά το σχολικό έτος 2022-2023 στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων eTwinning με ένα πολύ ενδιαφέρον συνεργατικό έργο μέσα από το μάθημα των Αγγλικών, με τον τίτλο «STEAM with fairy tales». Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο το σχολείο μας συνεργάζεται με 18 σχολεία από  την Κροατία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Λετονία, την Ιταλία, την Τουρκία, τη Βουλγαρία την

Ελλάδα και τη Σερβία.

Μέσα από το έργο αυτό οι μικροί μαθητές  προσεγγίζουν τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών με τη μέθοδο STEAM. Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη και η καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης των μαθητών μέσα από την ανάλυση των παραμυθιών.  Επιπλέον οι μαθητές μέσα από τις πλούσιες δραστηριότητες του έργου που υλοποιούν κάθε μήνα ή δίμηνο,  ενισχύσουν το λεξιλόγιο τους, μαθαίνουν να εκφράζουν τις σκέψεις και τις ιδέες τους μέσα από διάφορες μορφές τέχνης όπως η υποκριτική, η ζωγραφική, οι δημιουργικές κατασκευές και με τη βοήθεια των επιστημονικών μεθόδων διδασκαλίας και διευρύνουν τις μαθηματικές τους ικανότητες. Τέλος οι μαθητές μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν κάποια ψηφιακά εργαλεία (ICT tools) με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Στο eΤwinning έργο που συντονίζει η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Κατερίνα Κυριακίδου συμμετέχουν όλοι οι μαθητές/μαθήτριες του Νηπιαγωγείου μας με τη συνεχή υποστήριξη και  καθοδήγησή  τους από την κ. Ναταλία Βαμβακίδου προϊσταμένη του νηπιαγωγείου μας, την νηπιαγωγό κ. Ηρώ Ζαχαριάδη και την καθηγήτρια Αγγλικών κ. Δέσποινα Βαρδάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, Twinning,arsakeio nipiagogeio thessalonikis, Twinning