Οι νέοι πρωταγωνιστές στα ευρωπαϊκά ζητήματα: Η Συμμετοχή των Μαθητών του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ στη Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”

09:37 9/1/2024 - Πηγή: Sch

Η συμμετοχή στη δημοκρατική διαδικασία και η συζήτηση για τα θέματα που αφορούν την Ευρώπη είναι ένας πολύτιμος πόρος για την εκπαίδευση των μαθητών. Η συμμετοχή των μαθητών του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟY ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ  στη Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων αποτελεί μια σημαντική απόδειξη γι΄αυτό.

Η διοργάνωση αυτή προσφέρει στους

μαθητές την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με συνομηλίκους για θέματα που τους αφορούν την Ευρώπη. Είναι ένας χώρος όπου οι ιδέες και οι απόψεις των νέων ακούγονται και συνεισφέρουν στον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης.

Οι μαθητές μας, ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ και ΖΟΥΛΦΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ είχαν προετοιμαστεί για αυτήν την εμπειρία. «Αντιμετώπισαν»  επίκαιρα ζητήματα, όπως είναι οι πυρκαγιές και η κλιματική αλλαγή, ζητήματα της Εκπαίδευσης και της μαθητικής κοινότητας. Ερεύνησαν τις διάφορες απόψεις και ανέπτυξαν τις δικές τους ιδέες για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η Ευρώπη στο μέλλον. Αυτή η προετοιμασία όχι μόνο ενισχύει τις γνώσεις τους αλλά επίσης τους εξοπλίζει με την αυτοπεποίθηση και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να συμμετέχουν ενεργά σε συναντήσεις τέτοιου επιπέδου.

Επιπλέον, η συμμετοχή στη Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων δίνει ευκαιρίες για την ενεργό συμμετοχή στη διαμόρφωση της πολιτικής και των αποφάσεων που επηρεάζουν το μέλλον της Ευρώπης. Οι μαθητές μας ανακαλύπτουν τη σημασία του να είναι ενημερωμένοι και ενεργοί πολίτες, καθώς η φωνή τους μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας που αντικατοπτρίζει τις αξίες και τις επιθυμίες των πολιτών της. Ως σχολείο με ευρωπαϊκή προοπτική ενθαρρύνουμε τη συνεχή συμμετοχή των μαθητών μας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, καθώς αυτές οι εμπειρίες διαμορφώνουν τους ενήλικους του αύριο και ενισχύουν την ευρωπαϊκή μας κοινότητα.

H Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής, πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη. Περισσότερες πληροφορίες για τις ευρωπαϊκές δράσεις του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ μπορείτε να δείτε στο http://aristotelioepas.weebly.com

Keywords
Τυχαία Θέματα