Ορθή χρήση επαγγελματικού κλιματιστικού

Οι επαγγελματικές λύσεις κλιματισμού δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα όλο τον χρόνο για εστιατόρια, καταστήματα, γραφεία, ξενοδοχεία, κέντρα άθλησης και αναψυχής. Τα προϊόντα επαγγελματικού κλιματισμού είναι σχεδιασμένα για να δημιουργούν υγιεινό και άνετο εσωτερικό περιβάλλον. Παράλληλα, εξασφαλίζουν τη βέλτιστη ενεργειακή συμπεριφορά των κτιρίων συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος, χάρη στην εξοικονόμηση ενέργειας και τη χαμηλή εκπομπή CO2.

Δεν αρκεί μόνο η χρήση του κατάλληλου επαγγελματικού κλιματιστικού για να εξοικονομήσετε ενέργεια. Απαραίτητη είναι και η ορθή

χρήση του εξοπλισμού, σε συνδυασμό με απλά μέτρα και πρακτικές που βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μιας επιχείρησης.

Σωστή συντήρηση κτιρίων και υποδομών

Αρχικά, μην αμελείτε τη συντήρηση των μονάδων ψύξης από εξειδικευμένους τεχνικούς. Σκονισμένοι και ελαττωματικοί ανεμιστήρες και λοιπά εξαρτήματα μπορούν να αυξήσουν κατακόρυφα την κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, φροντίστε ώστε η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού να μη βρίσκεται εκτεθειμένη στον ήλιο, καθώς αυτό μπορεί να επιβαρύνει τη λειτουργία της. Εκτός από μειωμένη απόδοση, το κλιματιστικό θα καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από όσο θα έπρεπε.

Προσπαθήστε να κρατάτε πόρτες και παράθυρα κλειστά τις ώρες που λειτουργεί το κλιματιστικό. Η συχνή μετακίνηση των εργαζομένων εντός του κτιρίου αλλά και η υποδοχή επισκεπτών συχνά οδηγεί στη διαφυγή της ψύξης στο εξωτερικό περιβάλλον.

Κάντε μια επιθεώρηση στον χώρο σας και απομακρύνεται τυχόν αντικείμενα και έπιπλα που βρίσκονται μπροστά από τα κλιματιστικά.

Αξιοποιήστε το ωράριο νυχτερινού ρεύματος

Το προϊόν ρεύματος που χρησιμοποιείτε ενδεχομένως να σας προσφέρει μειωμένη ή και μηδενική χρέωση κατά τις νυχτερινές ώρες. Λειτουργώντας το κλιματιστικό τις νυχτερινές ώρες, ο δροσερός αέρας αποφορτίζει τον χώρο σας από τη θερμότητα που συσσώρευσε μέσα στην ημέρα. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται η ανάγκη λειτουργίας του κλιματιστικού μέσα στην ημέρα. Αυτό το μέτρο είναι ιδιαίτερα αποδοτικό σε κτίρια από λιθοδομή, με τοίχους μεγάλου πάχους.

Λογική χρήση θερμοστάτη

Φροντίστε να κάνετε λογική χρήση του θερμοστάτη. Συνήθως μια θερμοκρασία πάνω από 25 βαθμούς αρκεί για να νιώσετε άνετα το καλοκαίρι, χωρίς να σπαταλάτε ενέργεια.

Αξιοποιήστε τους ανεμιστήρες οροφής

Τις ώρες ή και μέρες που δεν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, μπορείτε να αξιοποιήσετε τους ανεμιστήρες οροφής. Μπορούν να παρέχουν ικανοποιητικό αίσθημα δροσιάς όταν δεν επικρατεί καύσωνας. Αυτός είναι ακόμη ένας τρόπος για να μειώσετε τις δαπάνες ψύξης.

Επενδύστε σε κλιματιστικά υψηλής ενεργειακής κλάσης

Αν σκοπεύετε να αγοράσετε νέα κλιματιστικά, προτιμήστε συσκευές υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Ιδανικά, αγοράστε μοντέλα που παρέχουν έξυπνες λειτουργίες και αυτοματισμούς όπως είναι, για παράδειγμα, οι μονάδες τύπου κασέτας με συνδεσιμότητα WiFi, για απομακρυσμένη διαχείριση από το smartphone ή το tablet. Έτσι, δημιουργείτε τις ιδανικές συνθήκες στον χώρο σας, απλώς με ένα «άγγιγμα» στην οθόνη του κινητού σας.

Πέρα από την ευκολία που προσφέρει η απομακρυσμένη διαχείριση, η δυνατότητα απομακρυσμένου προγραμματισμού ψύξης/θέρμανσης θα σας εξοικονομήσει χρήματα. Το κλιματιστικό θα λειτουργεί όταν και όσο πρέπει, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ενέργειας.

Επιπλέον, πολλά μοντέλα προσφέρουν ευελιξία στον τρόπο τοποθέτησης, δάπεδο ή και οροφή, αλλά και επιπλέον λειτουργίες όπως αφυγραντήρας και καθαριστής αέρα. Έτσι εξασφαλίζετε ένα υγιεινό περιβάλλον για εσάς, τους εργαζόμενους και τους πελάτες σας.

Είναι πολύ σημαντικό να μελετήσετε προσεκτικά τις προδιαγραφές του χώρου σας όπως διαρρύθμιση και τετραγωνικά μέτρα, ώστε να επιλέξετε ένα κλιματιστικό που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες σας. Και σε συνδυασμό με τα απλά μέτρα και πρακτικές που αναφέρονται παραπάνω, θα έχετε εγγυημένα βέλτιστη απόδοση με όσο γίνεται χαμηλότερο λειτουργικό κόστος.

The post Ορθή χρήση επαγγελματικού κλιματιστικού appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ορθή,orthi