Οι Αμερικανοί που ΔΕΝ χρησιμοποιούν το TikTok πιστεύουν ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια

10:52 12/7/2023 - Πηγή: Plaisio

Σύμφωνα με μία έρευνα του Pew Research Center, το 59% των ενήλικων Αμερικανών βλέπει το TikTok ως απειλή, αν και οι απόψεις ποικίλουν ανάλογα με το αν κάποιος χρησιμοποιεί την εφαρμογή στο κινητό του ή όχι.

Την ώρα που το 9% των Αμερικανών χρηστών του TikTok θεωρεί ότι η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί μεγάλη απειλή, το ίδιο πιστεύει και το 36% των ατόμων που δεν χρησιμοποιούν το δημοφιλές app. Συνολικά, το 42% των χρηστών βλέπει την εφαρμογή ως κάποιο είδος απειλής ενώ το ποσοστό αυτό στους μη χρήστες της εφαρμογής αυξάνεται στο 65%.

Λαμβάνοντας

υπόψη τα παραπάνω ποσοστά, αμφιβάλλουμε ότι θα εκπλαγείτε αν σας πούμε ότι η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο στην άποψη που έχει κάποιος για το TikTok. Για παράδειγμα, το 49% των χρηστών με ηλικία κάτω των 30 ετών θεωρεί ότι το TikTok αποτελεί κατά κάποιο τρόπο ένα είδος απειλής (το 13% το βλέπει ως μεγάλη απειλή). Τα ποσοστά ανεβαίνουν κατακόρυφα στις μεγαλύτερες ηλικίες. Για παράδειγμα, περίπου το 65% των ατόμων με ηλικία άνω των 65 ετών εκφράζουν ανησυχίες για το TikTok με το 49% αυτής της ηλικιακής ομάδας να το θεωρεί μάλιστα κρίσιμης σημασίας απειλή. Πέρα από την ηλικία, σημαντικό ρόλο παίζει και η πολιτική άποψη του καθενός με το 76% των Συντηρητικών να εκφράζει ανησυχία για το TikTok όταν την ίδια άποψη έχει το 49% των Φιλελεύθερων.

Σχεδόν το 64% των Αμερικανών πάντως ανησυχεί για τις πρακτικές μεταχείρισης των δεδομένων τους. Λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία, περίπου το 54% των ατόμων ηλικίας κάτω των 30 εκφράζει την ίδια άποψη όταν το ποσοστό στα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών ανεβαίνει στο 75%. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την απόφαση της πολιτείας της Μοντάνα να απαγορεύσει τη χρήση του TikTok και αρκετό καιρό μετά από το κάλεσμα των Αμερικανών πολιτικών για καθολική απαγόρευση της χρήσης του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Να αναφέρουμε ότι η χρήση του TikTok στις περισσότερες κυβερνητικές συσκευές έχει ήδη απαγορευτεί επίσης.

Ο λόγος για τους Αμερικανούς αξιωματούχους είναι προφανής. Ανησυχούν ότι η Κινέζικη εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του TikTok, η ByteDance, τροφοδοτεί την Κινέζικη κυβέρνηση με προσωπικά δεδομένα Αμερικανών χρηστών ή ότι η εταιρεία έχει επέμβει στους αλγόριθμους για να προπαγανδίζει υπέρ της Κινεζικής κυβέρνησης. Το TikTok έχει επανειλημμένως αρνηθεί ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την Κινέζικη κυβέρνηση, λέγοντας ότι ο κώδικας της εφαρμογής είναι στη διάθεση των Αμερικανών αρχών ενώ σε μία περίπτωση που διαπιστώθηκε ότι υπάλληλοι του TikTok είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών, προχώρησε σε απολύσεις.

Από ότι φαίνεται ωστόσο, και παρά την τετράωρη κατάθεση του Διευθύνοντος Συμβούλου του TikTok, Shou Zi Chew στο Κογκρέσο τον περασμένο Μάρτιο, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με πολλές ερωτήσεις Αμερικανών βουλευτών, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι εξακολουθούν να βλέπουν το TikTok ως απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας τους, και το ίδιο φαίνεται πως συμβαίνει και με τους απλούς πολίτες. Από ότι φαίνεται, το μέλλον της εφαρμογής είναι αβέβαιο στις ΗΠΑ.

The post Οι Αμερικανοί που ΔΕΝ χρησιμοποιούν το TikTok πιστεύουν ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια appeared first on Plaisio Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα