Προσπάθεια να γίνει κέντρο πολιτισμού το σπίτι όπου γεννήθηκαν οι αδελφές Μπροντέ

Μία διαδικτυακή εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη για τη μετατροπή του σπιτιού στο οποίο γεννήθηκαν οι αδελφές Μπροντέ, στο Θόρντον του Μπράντφορντ, σε κέντρο πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Το κτίριο, που βρίσκεται στο 72-74 της Μάρκετ Στριτ, πέρασε από πολλά χέρια και σήμερα λειτουργεί ως ξενοδοχείο, όμως πρόσφατα οι ιδιοκτήτες του έβαλαν πωλητήριο. Διακρίνοντας την ευκαιρία, κάτοικοι της περιοχής οργανώθηκαν και πραγματοποίησαν διαδικτυακή καμπάνια συγκέντρωσης πόρων, η οποία πέτυχε τον αρχικό της στόχο, που ήταν να συγκεντρωθούν αρκετά χρήματα

για να αγοραστεί το κτίριο. Πλέον, με τον ίδιο τρόπο συγκεντρώνονται πόροι για την ανακαίνισή του, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το 2025, όταν το Μπράντφορντ θα είναι πολιτιστική πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου. Το ζητούμενο ποσό φτάνει τις 300.000 λίρες.

Σημαντικό ρόλο στη συγκέντρωση των χρημάτων διαδραμάτισε με μία μεγάλη δωρεά ο 63χρονος Νάιτζελ Ουέστ, μακρινός απόγονος του συζύγου της Σαρλότ Μπροντέ. Ο πατέρας του Ουέστ είχε κληρονομήσει το ιστορικό κτίριο το 1959, αλλά δεν εκτίμησε την αξία του και το παραχώρησε στην Εκκλησία. Τώρα ο γιος του πρωτοστατεί στην εκστρατεία μετατροπής του σε κέντρο πολιτισμού και εκπαίδευσης, εν μέρει για να τιμήσει τη μνήμη του πατέρα του, που πέθανε πριν από δύο χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προσπάθεια, Μπροντέ,prospatheia, bronte