Νέα πρωτοβουλία φέρνει πιο κοντά τη γερμανική και την ουκρανική βιομηχανία βιβλίου

Μία πρωτοβουλία για την ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στη γερμανική και την ουκρανική βιομηχανία βιβλίου ανακοίνωσαν η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης και η γερμανική Ένωση Βιβλιοπωλών και Εκδοτών, στο πλαίσιο της οποίας θα επενδυθούν έως και 900.000 ευρώ από τη γερμανική πλευρά.

Μεταξύ των δραστηριοτήτων που πρόκειται να υποστηριχθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση των έργων γερμανικής λογοτεχνίας στις ουκρανικές βιβλιοθήκες, η αποστολή προσκλήσεων σε Ουκρανούς συγγραφείς για να μιλήσουν σε γερμανικά βιβλιοπωλεία και άλλους λογοτεχνικούς χώρους, η θέσπιση

ενός νέου βραβείου για ουκρανικές εκδόσεις και η δημιουργία μίας αγγλόφωνης διαδικτυακής πλατφόρμας για λογοτεχνικά έργα από την Ουκρανία και άλλες χώρες της περιοχής. Επίσης, η Ουκρανία θα έχει και πάλι περίοπτη θέση στη φετινή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης.

«Με τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, η Ρωσία διεξάγει επίσης συστηματικά πόλεμο ενάντια στον ουκρανικό πολιτισμό και την ουκρανική κοινωνική ταυτότητα. Το βλέπουμε αυτό κάθε φορά που η ρωσική επιθετικότητα στρέφεται ειδικά εναντίον βιβλιοθηκών, τυπογραφείων και άλλων θεσμών που σχετίζονται με τη λογοτεχνία. Είναι σχεδόν αδύνατο για τους εκδότες να εργαστούν κάτω από τέτοιες συνθήκες και η πρόσβαση του κοινού στα βιβλία γενικά γίνεται επίσης εξαιρετικά δύσκολη. Αυτό καθιστά το έργο μας για μια ισχυρότερη σχέση μεταξύ της γερμανικής και της ουκρανικής βιομηχανίας βιβλίου ακόμη πιο σημαντικό», δήλωσε η Κλαούντια Ροτ, υπουργός Πολιτισμού της Γερμανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα