Αντιπλημμυρικά έργα σε Χαλάνδρι και Βριλήσσια

14:22 14/1/2012 - Πηγή: Econews

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, υπέγραψε στις 30 Δεκεμβρίου τη σύμβαση του έργου: «Ολοκλήρωση αποδεκτών για την αντιπλημμυρική προστασία λεκάνης απορροής έναντι Αττικής Οδού στο Χαλάνδρι και στα Βριλήσσια», προϋπολογισμού € 12.138.000,00 .

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής και αφορά στην κατασκευή αγωγών ομβρίων, στις οδούς Μπακογιάννη, Πόντου, Γρ. Λαμπράκη, Μελίνας Μερκούρη, Σητείας, Πλαταιών, Ολύμπου και Εθν. Αντιστάσεως, σε συνολικό μήκος 2.539,20 μέτρων.

Οι

εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν άμεσα και το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2013.

Με το συγκεκριμένο έργο συμπληρώνεται το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων (κεντρικοί συλλεκτήρες) που έχει κατασκευαστεί από την Κ/Ξ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ και τη Νομαρχία Αθηνών (νυν Περιφέρεια Αττικής) και ενισχύει την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής του Δήμου Βριλησσίων και της περιοχής «Πάτημα» του Δήμου Χαλανδρίου, καθώς και του παρακείμενου  σταθμού ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ του ΜΕΤΡΟ και του ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ.

Η κατασκευή του έργου που αποτελούσε επιτακτικό αίτημα των κατοίκων των  Δήμων Χαλανδρίου και Βριλησσίων, θα επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι περιοχές αυτές, με τις έντονες βροχοπτώσεις.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα