Χάπι εξουδετερώνει την επίδραση του αλκοόλ – “Μεθύσι τέλος”

14:24 15/5/2012 - Πηγή: Econews

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Γέηλ των Ηνωμένων Πολιτειών διενεργούν πειράματα σε ένα χάπι που υπόσχεται την εξουδετέρωση των επιπτώσεων της κατανάλωσης αλκοόλ στον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως η λήψη της ουσίας ιομαζενίλ πριν από την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών προλαμβάνει τη μέθη, δηλαδή της επιδράσεις της ουσίας στον εγκέφαλο.

Εκτιμούν επίσης πως η λήψη της ουσίας ενδέχεται να περιορίσει το αίσθημα ευφορίας που προκαλεί η λήψη αλκοόλ και κατά συνέπεια την κατανάλωση της ουσίας που προκαλεί βλάβες σε ζωτικά όργανα όπως το συκώτι.

Ο ψυχίατρος

Deepak DSouza που συμμετέχει στην έρευνα δηλώνει πως “ένα φάρμακο με τη δυνατότητα να σταματήσει την επίδραση του αλκοόλ στον κεντρικό νευρικό σύστημα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως θεραπεία στον αλκοολισμό”.

Θα ακολουθήσουν πειράματα για την επίδραση της ουσίας ιομαζενίλ στην οδηγική συμπεριφορά ατόμων που έχουν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Σε άλλα πειράματα Αμερικανών και Αυστραλών επιστημόνων η χορήγηση μεγάλης δόσης αλκοόλ σε ποντίκια δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα (μέθη, ζάλη κλπ) καθώς είχε προηγηθεί η χορήγηση της ουσίας ναλοξόνη.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα