ΔΕΗ: «στα μαχαίρια» οι συνδικαλιστικές οργανώσεις

12:04 29/5/2012 - Πηγή: Econews

Στο εσωτερικό των συνδικαλιστών της ΔΕΗ μεταφέρεται το «μέτωπο μνημονιακών – αντιμνημονιακών», σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας euro2day.gr.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Σπάρτακος με πάνω από 3.000 μέλη αμφισβητεί ευθέως την αντιπροσωπευτικότητα της ΓΕΝΟΠ, η οποία από την πλευρά της κατηγορεί τον Σπάρτακο ότι έχει προσχωρήσει στο «μνημονιακό» στρατόπεδο.

Μάλιστα με

αφορμή την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης από τη ΓΕΝΟΠ, η ηγεσία της δέχτηκε νέα επίθεση από τον Σπάρτακο.

Ο  Σπάρτακος, που εκπροσωπεί εργαζόμενους της «πρώτης γραμμής» (ορυχεία, μονάδες παραγωγής) κατηγορεί τη ΓΕΝΟΠ ότι με τη σύμβαση που ενέκρινε οριακή πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ, μειώνονται οι αποδοχές των εργαζομένων στις μονάδες παραγωγής και στα ορυχεία.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι δεν εξουσιοδότησε τη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ να προχωρήσει στην υπογραφή της Συλλογικής σύμβασης με τη διοίκηση της ΔΕΗ.

Στην απάντησή της η ΓΕΝΟΠ κατηγορεί τον Σπάρτακο ότι συμπαρατάσσεται με τις «μνημονιακές» δυνάμεις και ότι συμμετέχει και αυτός σε ένα ευρύτερο σχέδιο για την υπονόμευση της.

Μάλιστα κατά τη ΓΕΝΟΠ «απόδειξη όλων αυτών είναι «οι αλλεπάλληλες απαξιωτικές και υπονομευτικές ανακοινώσεις της ηγεσίας του σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προς τη ΓΕΝΟΠ» που προβάλλονται μέσα από 4 συγκεκριμένες εφημερίδες, έναν ραδιοφωνικό και έναν τηλεοπτικό σταθμό που έχουν πάρει εργολαβία το χτύπημα της ομοσπονδίας εδώ και 2 χρόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα