Φωτοβολταϊκά: λύσεις από Schneider Electric για ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στην Ελλάδα

12:04 15/2/2012 - Πηγή: Econews

H Schneider Electric, ο παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας, συνέβαλε στην ολοκλήρωση του φωτοβολταϊκού πάρκου 4,99 MW στο Κουρτέσι Ηλείας όπου συνεργάστηκε με την ανάδοχο εταιρεία για την κατασκευή του έργου, Cantreva ΕΠΕ. Το συγκεκριμένο έργο ανήκει στην Enel Green Power

(EGP), εταιρεία του Ομίλου Enel, η οποία είναι απόλυτα προσανατολισμένη στην ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σε διεθνές επίπεδο.

Με πολύχρονη διεθνή αλλά και τοπική εμπειρία στα ενεργειακά έργα η Schneider Electric προσέφερε μία άρτια ολοκληρωμένη λύση για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση η οποία συνίσταται από κορυφαίας ποιότητας προϊόντα, όπως πλήρεις οικίσκους ανύψωσης ΧΤ/ΜΤ (PV Box) με ενσωματωμένους αντιστροφείς της σειράς Xantrex, Κεντρικό οικίσκο διασύνδεσης με το δίκτυο της Μέσης Τάσης, Μετασχηματιστές, πίνακες προστασίας στοιχεισειρών (array box), αλλά και τα απαραίτητα συστήματα και υπηρεσίες υποστήριξης, όπως σύστημα καταγραφής και απομακρυσμένης παρακολούθησης συμβάντων και ηλεκτρικών/φυσικών μεγεθών του πάρκου, υπολογισμό απόδοσης επένδυσης (performance ratio), ελέγχους και εργασίες ενεργοποίησης του πάρκου.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο στο Κουρτέσι Ηλείας αποτελεί ένα έργο ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας, αφού από τη λειτουργία του αναμένεται η εξοικονόμηση ετησίως 7.600 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2), ενώ θα παράγονται ετησίως πάνω από 7 GWh ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή όσο θα κατανάλωναν σε ετήσια βάση περίπου 1.700 νοικοκυριά.

Η Cantreva ΕΠΕ, κατασκευάστρια του φωτοβολταϊκού πάρκου, επέλεξε τη Schneider Electric για την παροχή του συνολικού ηλεκτρολογικού εξοπλισμού του πάρκου.

«Η διεθνής εμπειρία της Schneider Electric καταδεικνύει ότι η βέλτιστη σχεδίαση ενός μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου επιτυγχάνεται με τη μελέτη και εγκατάσταση μιας ολοκληρωμένης λύσης και την προσφορά κορυφαίων σε ποιότητα προϊόντων», δήλωσε ο κος Γ. Μανωλόπουλος, εκπρόσωπος της Cantreva ΕΠΕ.

Σχετικά με τη συνεργασία ο κος Μανωλόπουλος προσέθεσε: «Μείναμε απολύτως ικανοποιημένοι από τους ανθρώπους της Schneider Electric για την άψογη συνεισφορά και τον επαγγελματισμό που τους διέκρινε».

Keywords
Τυχαία Θέματα