Φωτοβολταϊκά: τι λένε οι βιομηχανίες για το «μπόνους»

11:19 22/3/2012 - Πηγή: Econews

Την ανάγκη να θεσπιστεί πράγματι η προσαύξηση στην ταρίφα των φωτοβολταϊκών όταν οι επενδυτές χρησιμοποιούν ευρωπαϊκό εξοπλισμό τονίζει, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress.gr, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΒΦΩ).

Σε επιστολή του προς τον υπουργό ΠΕΚΑ,  Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο ΣΕΒΦΩ επισημαίνει ότι τα φωτοβολταϊκά αποτελούν έναν κλάδο με τεράστια εγχώρια προστιθέμενη αξία, η οποία μπορεί να ξεπεράσει και το 85%.

Παράλληλα, απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν το ότι μια τέτοια πριμοδότηση των φωτοβολταϊκών θα οδηγήσει σε επιβάρυνση του εγχώριου

προγράμματος ΑΠΕ, ο Σύνδεσμος τονίζει ότι οι FIT των φωτοβολταϊκών έχουν ήδη υποστεί σημαντικές μειώσεις ενώ αποκλιμακώνονται κάθε εξάμηνο.

Τέλος, ο σύνδεσμος υπογραμμίζει ότι πάγιο αίτημα του Συνδέσμου είναι η διαφοροποίηση των Feed in Tariffs 20%, «δεδομένου ότι η προσαύξηση κατά 10% έχει εφαρμοστεί σε χώρες όπου τα εργοστάσια παραγωγής εξοπλισμού είναι πολλαπλάσιας δυναμικότητας και άρα ανταγωνιστικότερα των αντίστοιχων ελληνικών εξαιτίας των οικονομικών κλίμακας που πετυχαίνουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα