Φουκουσίμα: αύξηση της θερμοκρασίας σε πυρηνικό αντιδραστήρα

10:41 13/2/2012 - Πηγή: Econews

Ενδείξεις για αύξηση της θερμοκρασίας σε έναν από τους αντιδραστήρες στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα έχει η TEPCO, η εταιρεία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο.

Ειδικότερα, η TEPCO ανακοίνωσε ότι η θερμοκρασία στον αντιδραστήρα 2, έναν από τους τρείς αντιδραστήρες που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου του 2011, ενδέχεται να έφτασε την Κυριακή τους 82 βαθμούς

Κελσίου.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης η εταιρεία αύξησε την ποσότητα του νερού και του διαλύματος βορικού οξέος που διοχετεύονται στον αντιδραστήρα για να τον ψύχουν.

Αν η είδηση για αύξηση της θερμοκρασίας στους 80 βαθμούς Κελσίου επιβεβαιωθεί, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας θα αναγκαστεί να ανακαλέσει τις δηλώσεις στις οποίες προέβη προ δυο μηνών περί σταθεροποίησης και ψύχρανσης των αντιδραστήρων στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Η ψύχρανση των αντιδραστήρων επιτυγχάνεται όταν η θερμοκρασία στο εσωτερικό των αντιδραστήρων παραμένει σταθερά κάτω των 100 βαθμών Κελσίου, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά η διαρροή ραδιενέργειας.

Δεδομένου ότι η TEPCO, δίνει περιθώριο λάθους 20 βαθμών Κελσίου, η πραγματική θερμοκρασία στον αντιδραστήρα ενδέχεται να φτάνει τους 102 βαθμούς Κελσίου.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα