«Ουράνια χωριά» σχεδιασμένα για τσουνάμι στην Ιαπωνία (video)

11:58 14/2/2012 - Πηγή: Econews

Οι εικόνες καταστροφής από το γιγάντιο τσουνάμι που σάρωσε τη  νοτιοανατολική Ιαπωνία τον Μάρτιο του 2011 ακόμα στοιχειώνουν τις μνήμες των ανθρώπων από τις πληγείσες περιοχές.

Η ανησυχία για τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών ώθησε τον Ιάπωνα  αρχιτέκτονα Keiichiro Sako να βρει λύσεις για την προστασία των περιοχών που βρίσκονται σε χαμηλά υψόμετρα, από τις πλημμύρες.

Το όραμα του αρχιτέκτονα φέρει την ονομασία «ουράνια χωριά». Πρόκειται για συμπαγείς, στέρεους πύργους, ικανούς να στεγάσουν

μέχρι και 500 σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές.

«Ήθελα να βρω τρόπους που θα επέτρεπαν στους ανθρώπους να ζουν και να δουλεύουν με ασφάλεια στις πεδινές περιοχές. Έτσι ξεκίνησα το project ‘ουράνια χωριά’», δήλωσε ο Keiichiro Sako.

«Πώς μπορείς να ζήσεις με ασφάλεια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο; Η μόνη πραγματική επιλογή είναι να φτιάξουμε δικό μας έδαφος σε μεγάλο ύψος. Αν χτίζαμε ένα τετράγωνο κτίριο, αυτό πιθανότατα θα διαλυόταν από το χτύπημα του τσουνάμι, οπότε σκέφτηκα ότι πρέπει να αναπτύξουμε μια στρογγυλή κατασκευή σε γερές βάσεις», τόνισε.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα