To Grand Prix του Μπακού έρχεται στις 13-14 Σεπτεμβρίου

Από το ντεμπούτο του το 2016, το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν έχει αποδειχθεί ένας από τους συναρπαστικότερους αγώνες της Formula 1 της σεζόν.

Το πρώτο Grand Prix της Formula 1 που διεξήχθη στο Αζερμπαϊτζάν ήταν το Ευρωπαϊκό Γκραν Πρι του 2016, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Μπακού. Ένα χρόνο αργότερα, το 2017, ο ίδιος χώρος φιλοξένησε το πρώτο Grand Prix

του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Sergio Pérez έγινε ο πρώτος οδηγός που κέρδισε δύο φορές το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, μετά τη νίκη του το 2021, εξασφαλίζοντας μια νίκη στον αγώνα αλλά και στο σπριντ.

Έναμοναδικό σιρκουί πόλης

Αυτό που κάνει το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν τόσο μοναδικό και απρόβλεπτο είναι η πίστα. Με λίγο πάνω από 6.003 χλμ., το Baku City Circuit είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πίστα στην F1. Είναι επίσης η ταχύτερη πίστα δρόμου της F1, με τους οδηγούς να επιτυγχάνουν να αναπτύσσουν ταχύτητες μεγαλύτερες των 360 χλμ/ώρα κατά μήκος της ευθείας μήκους άνω των 2 χιλιομέτρων.

Επιπλέον, πολλές από τις 20 στροφές είναι απότομες, ειδικά γύρω από την Παλιά Πόλη του Μπακού, κάτι που αφήνει λίγα περιθώρια για λάθη. Έτσι, η ικανότητα, η πειθαρχία, η ομαδική εργασία είναι πιο σημαντικά από την ταχύτητα του αυτοκινήτου.

Έναεντυπωσιακό θέαμα

Με την υπογραφή του Γερμανού μηχανικού Hermann Tilke, του κορυφαίο σχεδιαστή σιρκουί στη F1, το Baku City Cir-cuit είναι μια ζωντανή έκθεση της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν. Περπατώντας γύρω από το κέντρο της πόλης, μπορεί κανείς να απολαύσεις τις υπέροχες αντιθέσεις της ανατολής και της δύσης, του αρχαίου και του σύγχρονου.

Οι θεατές μπορούν να θαυμάσουν τα τείχη της Παλιάς Πόλης του 12ου αιώνα μαζί με κομψούς δρόμους, όπως το Istyglaliyyat που χτίστηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα, οι οποίοι πλαισιώνονται από ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικής. Η μεγάλη ευθεία εκτείνεται παράλληλα με τη γεμάτη δέντρα Seaside Boulevard και περνά από ορόσημα, όπως τον μυστηριώδη Maiden Tower και το Κυβερνητικό Μέγαρο της Σοβιετικής εποχής.

Έρχεταισυντομα

Το Μπακού ανυπομονεί να υποδεχτεί ξανά τους οπαδούς της F1 για τη φετινή διοργάνωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13-15 Σεπτεμβρίου. Οι εκδηλώσεις στην πίστα θα περιλαμβάνουν τις ελεύθερες δοκιμές, της κατατακτήριες δοκιμές, τον αγώνα F2 και το GP του Αζερμπαϊτζάν. Ενώ όλα αυτά θα συνοδεύονται από ένα εξίσου πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα και την πόλη του Μπακού μπορείτε να βρείτε στο bakucitycircuit.com

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα