Το Nio ET7 διένυσε 1.070 χιλιόμετρα χωρίς φόρτιση

Ένα κινέζικο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που δεν είναι άλλο από το Nio ET7, διένυσε 1.070 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Τα αποτελέσματα αυτά επιτεύχθηκαν σε πραγματικές συνθήκες.

Ηαυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως ένα από τα μοντέλα της που κατευθυνόταν απότη Σαγκάη προς το Xiamen κάλυψε 1.046 χιλιόμετρα δίχωςνα χρειαστεί φόρτιση. Ένα δεύτερο διένυσε 1.062 χιλιόμετρα ταξιδεύονταςαπό το Πεκίνο στο Hefei, ενώ ένα τρίτο κατάφερε να κάνει 1.070χιλιόμετρα, μεταξύ των πόλεων Kumming και Zhangjiang.

Το

εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως το ET7 μετέφερε γύρω στα 200 κιλά φορτίο στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του, ανέβηκε σε υψόμετρο έως τα 1.875 μέτρα και ανέπτυξε ταχύτητα μέχρι τα 118 χλμ./ώρα. Η μέση ωριαία ήταν 83,7 χλμ./ώρα. Χρονικά, το ταξίδι κράτησε κάτι λιγότερο από 13 ώρες.



Σημαντικόρόλο στην επιτυχία του συγκεκριμένου EV έπαιξε φυσικά ο τύπος της μπαταρίαςπου ήταν ημι-στερεά, χωρητικότητας 150 kWh. Έχει το ίδιο μέγεθος με μίαμπαταρία ιόντων λιθίου 100 kWh της Nio και ζυγίζει μόνο 20 κιλά παραπάνω,παρά το επιπλέον ρεύμα κατά 50%. Η τεχνολογία αυτή υπόσχεται εξάλλου μείωσημεγέθους και βάρους, επομένως βελτιωμένες επιδόσεις.

Η ανακοίνωσητων πρόσφατων δοκιμών έγινε σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη τωνπροπαραγγελιών για το ΕΤ7. Πολύ σύντομα θα δημοσιευθούν και οι προδιαγραφέςτου αυτοκινήτου.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα