BMW 540i xDrive Touring στον στόλο της τσέχικης Αστυνομίας

Συνολικά, η αστυνομία της Τσεχικής Δημοκρατίας θα παραλάβει τουλάχιστον 70 οχήματα από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, με τα 10 από αυτά να είναι 540i xDrive Touring. Τα πέντε θα χρησιμοποιηθούν για επιτήρηση αυτοκινητοδρόμων κι έχουν διακοσμηθεί με εντυπωσιακά αστυνομικά γραφικά, ενώ τα υπόλοιπα πέντε θα είναι χωρίς διακριτικά και θα χρησιμοποιηθούν για καταδιώξεις υψηλής ταχύτητας.

Η BMW 540i xDrive Touring χρησιμοποιεί έναν ήπια υβριδικό εξακύλινδρο κινητήρα 3.0 λίτρων που αποδίδει 335 ίππους στις 5.50σαλ. και ροπή 449 Nm στις 1.500 σαλ. Διαμέσου ενός αυτόματου κιβωτίου 8 ταχυτήτων,

η ισχύς στέλνεται και στους τέσσερις τροχούς.

«Ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας του αστυνομικού έργου είναι η τακτική αλλαγή του στόλου των οχημάτων», πρόσθεσε ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Οικονομικών, Συνταγματάρχης Jaromir Bischof. «Είμαι χαρούμενος που οι αστυνομικοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν στην υπηρεσία τους τόσο σύγχρονα, ασφαλή και γρήγορα μοντέλα όπως αυτά τα 10 οχήματα BMW».

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που πετύχαμε στη διαδικασία επιλογής με αυτοκίνητα premium μάρκας σε πιο ευνοϊκή τιμή από τον ανταγωνισμό», δήλωσε ο Martin Strakoš, διευθύνων σύμβουλος της BMW Stratos Auto στην Πράγα που παρέδωσε τα οχήματα. «Οι αστυνομικοί αυτοκινητοδρόμων λαμβάνουν ειδικά εξοπλισμένα οχήματα με κορυφαία χαρακτηριστικά οδήγησης κι υψηλό επίπεδο ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, όπως είναι στάνταρ για τη μάρκα BMW. Πιστεύω ότι τα νέα οχήματα θα συμβάλουν στην αύξηση της ασφάλειας της κυκλοφορίας στους αυτοκινητόδρομους μας».

The post BMW 540i xDrive Touring στον στόλο της τσέχικης Αστυνομίας appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα