Ford Mustang Raptor R: όταν η Mustang ζευγάρωσε με το Raptor

Αν είστε από αυτούς που δυσανασχετείτε με την απόφαση της Ford να ονομάσει Mustang το ηλεκτρικό της SUV και θεωρείτε ότι έπρεπε να λέγεται απλώς Mach-E, τότε θα λατρέψετε αυτό το ψηφιακό πρωτότυπο. Πρόκειται για προϊόν της φαντασίας ενός ιδιώτη κι η επίσημη Ford δε σχετίζεται κατά καμία έννοια με

το concept. Βασίζεται στην ολοκαίνουρια γενιά S650 της Ford Mustang (διαβάστε εδώ περισσότερα για το νέο μοντέλο) και φέρει επάξια το λογότυπο Raptor, που κοσμεί μόνο τις κορυφαίες εκτός δρόμου εκδόσεις των Ford.

Αναμενόμενα, η Ford Mustang Raptor R κάθεται πολύ πιο ψηλά από το έδαφος σε σχέση με το εργοστασιακό σπορ μοντέλο, ενώ θηριώδη τρακτερωτά A/T ελαστικά συμπληρώνουν την αγριωπή εικόνα μαζί με τις ζάντες να έρχονται κατευθείαν από το νέο Raptor. Οι φαρδιές προεκτάσεις των φτερών είναι φτιαγμένες από πλαστικό που αντέχει στην κακομεταχείριση. Στο μπροστινό μέρος, ο σχεδιαστής πρόσθεσε έναν ειδικά σχεδιασμένο προφυλακτήρα που μοιάζει πολύ με αυτόν του Ford Ranger Raptor, ενώ η μάσκα φέρει πλέον την υπογραφή της Ford. Το διογκωμένο καπό σε μαύρο χρώμα υποδηλώνει την παρουσία ενός ισχυρού V8, ενώ ένα παρόμοιο μαύρο ματ φινίρισμα έχει προστεθεί στην οροφή και την πόρτα του χώρου αποσκευών. Τέλος, στο πίσω μέρος υπάρχει μια πίσω αεροτομή, τέσσερις εξατμίσεις κι ανάγλυφο λογότυπο Ford RaptoR στο πορτ-μπαγκάζ.

Mustang: για κάθε θερμική πωλούνται οκτώ ηλεκτρικές Mach-E!

Η οικογένεια Raptor της Ford Performance περιλαμβάνει επί του παρόντος το Ranger, το F-150 και το Bronco. Ακόμα κι αν η αμερικάνικη εταιρία αποφάσιζε να επεκτείνει την γκάμα της σε περισσότερα μοντέλα στο μέλλον, είναι μάλλον απίθανο να συμπεριλάβει τη θρυλική Mustang στα μοντέλα που θα στοχεύουν στην εκτός δρόμου οδήγηση. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει μια τάση για σπορ μοντέλα που αποχωρίζονται την άσφαλτο. Θυμηθείτε ότι η Lamborghini πρόκειται να κυκλοφορήσει τη Huracan Sterrato, ενώ η Porsche εξελίσσει στο Nurburgring την 911 Safari. Ταυτόχρονα, υπάρχουν και δημιουργίες ιδιωτών, όπως η 911 Safari Sportsman, μια 964 που της αρέσει να παίζει με τα χώματα, κατασκεύασμα της αμερικανικής Russell Built Fabrication. 

The post Ford Mustang Raptor R: όταν η Mustang ζευγάρωσε με το Raptor appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα