Πώς συγκρίνεται μια Bentley Blower του 1929 με τους απογόνους;

Οικογενειακή μάζωξη και βέβαια, κανείς δεν αμφιβάλλει για το αποτέλεσμα της κόντρας που διοργάνωσε το CarWow, το οποίο κατάφερε να συγκεντρώσει τέσσερις γενιές Bentley υψηλών επιδόσεων μαζί σε ένα αεροδιάδρομο. Παρατάχθηκε μία σύγχρονη Continental GT Speed, μία Bentley Continental R Mulliner από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 και μία Bentley Turbo R από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, όλες με σεβασμό στη σχεδόν αιωνόβια πρόγονό τους, την 93χρονη Bentley Blower. Και

τα τέσσερα μοντέλα ανήκουν στην επίσημη συλλογή της Bentley και παρχωρήθηκαν για να αναδείξουν την παράδοση της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στα μοντέλα επιδόσεων. Η Blower που παρελαύνει στο βίντεο είναι το πιο ακριβό όχημα που έχει εμφανιστεί ποτέ στο διάσημο κανάλι, με εκτιμώμενη αξία 23 εκατομμύρια ευρώ.

Τροφοδοτούμενη από έναν εν σειρά τετρακύλινδρο κινητήρα 4.0 λίτρων, αποδίδει 240 ίππους και ροπή 350 Nm. Δίπλα σε αυτοκίνητα που αποδίδουν από 60 έως 400 ίππους περισσότερο, στέκεται αξιοπρεπώς. Με βάρος στα 1.625 κιλά, χρειάστηκε 21.3″ για το 400άρι, με ταχύτητα εξόδου στα 113 χλμ/ώρα. Συγκριτικά, η Continental GT Speed ​​χρειάστηκε μόλις 11.4″ – λίγο περισσότερο από το μισό.

Στον αγώνα εν κινήσει όμως, τα πήγε πολύ καλύτερα. Αν και τερμάτισε τελευταία, ήταν πολύ πιο κοντά στον ανταγωνισμό και κατάφερε να φτάσει τα 130 χλμ/ώρα. Στη δοκιμή πέδησης επίσης, όλα τα αυτοκίνητα τα πήγαν αρκετά καλά. Αν κι η Blower χρειάστηκε πολύ περισσότερη απόσταση για να σταματήσει από τα υπόλοιπα μοντέλα, ακινητοποιήθηκε πιο γρήγορα από ό,τι θα περίμενε κανείς για ένα όχημα αυτής της ηλικίας. Εκεί που η Blower διέπρεψε όμως ήταν στην τελική δοκιμασία. Καθώς και οι τέσσερις οδηγοί μπήκαν στην 93χρονη Bentley, πάλι κατάφερε να φτάσει την ταχύτητα των 130 χλμ/ώρα.

The post Πώς συγκρίνεται μια Bentley Blower του 1929 με τους απογόνους; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα