Ioniq 5 προσπαθεί να παρκάρει μόνο του και τα κάνει θάλασσα

Το νέο Ioniq 5 της Hyundai διαθέτει δυνατότητα αυτόματης στάθμευσης που του επιτρέπει να παρκάρει χωρίς να χρειάζεται οδηγός πίσω από το τιμόνι, αλλά όπως συμβαίνει με όλες τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμη πλήρως. Η Bridie Schmidt είναι συντάκτης του The Driven, ενός ιστότοπου με έδρα την Αυστραλία που εστιάζει κυρίως στα ηλεκτρικά οχήματα. Κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής του Hyundai Ioniq 5, προσπάθησε να δοκιμάσει τη λειτουργία αυτόματης στάθμευσης

σε ένα σχεδόν άδειο χώρο στάθμευσης, αλλά τα πράγματα παραλίγο να γίνουν πολύ άσχημα, όταν το κορεάτικο μοντέλο προσπάθησε να παρκάρει δίπλα σε ένα κλασικό muscle car.

Δείτε το βίντεο.

Προκειμένου η τεχνολογία να λειτουργήσει σωστά, πρέπει να «βλέπει» άλλα οχήματα χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες που συνήθως προορίζονται για παρακολούθηση τυφλών σημείων και ανίχνευση διασταυρούμενης κυκλοφορίας. Σε αυτήν την περίπτωση, το όχημα που δε γίνεται αντιληπτό είναι ένα κλασικό Holden Monaro, που φημίζεται για τις πολλές του νίκες στον αγώνα των 1000 χιλιομέτρων στο Bathurst.

Robotaxi Ioniq 5 από την Hyundai αρχίζει τις ταρίφες μες στο 2023

Το Hyundai ξεκινά περιστρέφοντας τους τροχούς του για να πάρει την κατάλληλη πορεία και να κάνει όπισθεν στο σημείο, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η προσπάθεια θα πάει λάθος. Καθώς το EV κάνει όπισθεν, κινείται κατευθείαν πάνω στο Monaro, φαινομενικά δεν προσπαθεί καν να διορθώσει τη γωνία του τιμονιού. Μια σύντομη παύση σηματοδοτεί ότι το σύστημα θα μπορούσε να προσπαθεί να αξιολογήσει ξανά την κατάσταση, αλλά παρ’ όλα αυτά συνεχίζει την σχεδόν καταστροφική πορεία του.

Ευτυχώς, το Ioniq 5 σταμάτησε πριν έρθει σε επαφή με το vintage muscle car, αν κι έφτασε σε απόσταση λίγων δεκατόμετρων πριν αποφασίσει να σταματήσει. Σύμφωνα με την Bridie, ο ιδιοκτήτης του Monaro μόλις είχε παρκάρει το αυτοκίνητο και μπήκε σε ένα κατάστημα. Ευτυχώς που δεν ήταν εκεί γιατί θα είχε αγχωθεί. Η Bridie γράφει ότι επιχείρησε κάτι αντίστοιχο σε ένα Toyota Camry και το ιαπωνικό μοντέλο απέδωσε σχεδόν άψογα.

The post Ioniq 5 προσπαθεί να παρκάρει μόνο του και τα κάνει θάλασσα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα