Nevera vs Chiron SS vs Model S Plaid: η κόντρα της χρονιάς (vid)

Σε ένα τμήμα ασφάλτου στη μέση του πουθενά στο Ohio των ΗΠΑ, μερικά από τα πιο ακριβά (και σίγουρα από τα πιο γρήγορα) αυτοκίνητα που έχουν παραχθεί ποτέ διαγωνίζονται στο νέο βίντεο της The Triple F Collection σε μία κόντρα που όλοι περιμέναμε. Από πολλές απόψεις, πρόκειται για μία αντιπαράθεση του παρελθόντος και του μέλλοντος της αυτοκινητοβιομηχανίας – η μία ιστορική εταιρία αντιπροσωπεύει τον παλιό κόσμο που χάνεται, η άλλη

μια πρωτοποριακή νεοφανής που ήρθε από το πουθενά κι απογείωσε την απόδοση των ηλεκτροκινητήρων: αυτός ο αγώνας φέρνει αντιμέτωπο έναν 16κύλινδρο κινητήρα βενζίνης με τα γρηγορότερα ηλεκτρικά.

Θυμάστε όταν νομίζαμε ότι η Bugattis ήταν γρήγορη; Ο Rimac Nevera σημειώνει 23 ρεκόρ σε μια μέρα!

Η Triple F Collection ανήκει στον Dave Frecka και στους γιους του Jordan και Jason, όλοι παρελαύνουν στην κάμερα. Αποτελείται από περισσότερα από 40 εξωτικά οχήματα, με τους ιδιοκτήτες να διατηρούν έναν προσωπικό πίνακα κατάταξης των ταχύτερων οχημάτων τους. Παρέλαβαν το Nevera τους τον Ιούνιο και το αυτοκίνητο παραδόθηκε από τον ίδιο τον Mate Rimac, του οποίου η ομώνυμη εταιρία είχε τέτοια επιτυχία που του παρέδωσαν τα ηνία και της Bugatti.

Τα αποτελέσματα του αγώνα είναι προβλέψιμα για όποιον γνωρίζει πόσο γρήγορο είναι το Nevera σε ευθεία γραμμή. Και πραγματικά, παρ΄ότι δεν εκκίνησε και τόσο καλά, το κροάτικο hypercar είναι τόσο πιο γρήγορο που με τους 1.914 ίππους του κατάφερε εύκολα να νικήσει τον ανταγωνισμό του W16. Σημείωσε περίπου μισό δευτερόλεπτο παραπάνω στο τέταρτο του μιλίου (8.72 δευτερόλεπτα αντί για 8.25 που είναι η καλύτερη επίδοση), αλλά ξεκάθαρα μπροστά από τα 9.39 της Chiron Super Sport και τα 9.50 του Tesla Model S Plaid.

The post Nevera vs Chiron SS vs Model S Plaid: η κόντρα της χρονιάς (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα