Αγγελία που χαζεύουμε αυτή την εβδομάδα #58

Όσοι ασχολούνται με την ποδηλασία και την αυτοκίνηση, δε γίνεται να μη ζηλεύουν την ανταλλαξιμότητα εξαρτημάτων που υπάρχει στον δίτροχο κόσμο. Θες πλαίσιο της Specialized αλλά με μετάδοση της Shimano, σέλα SMG κι εξαιρετικούς carbon τροχούς BNS του Κωνσταντίνου Τσολάκη; Όλα γίνονται! Για να το κάνουμε λιανά στον χώρο των αυτοκινήτων, πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να αγοράσετε καινούριο ένα μοντέλο ακριβώς της προτίμησής σας; Με κινητήρα Lamborghini,

φρένα Ferrari και μετάδοση Porshce, όλα φορεμένα σε αμάξωμα από Prius για να μην προκαλεί στο μάτι. Όχι κι άσχημο, ε;

Αν σε καινούρια αυτοκίνητα κάτι τέτοιο είναι μια ουτοπία, μερακλήδες ιδιοκτήτες και μηχανικοί κάνουν διάφορες αλχημείες σε παλιά οχήματα. Με λιγότερα ηλεκτρονικά και βέβαια με το σχετικό λάδωμα στο ΚΤΕΟ. Ένα τέτοιο όχημα παρουσιάζουμε αυτή την εβδομάδα: από πάνω σαν τηγάνι, από κάτω σαν βάμβακι και από πίσω σαν ψαλίδι, αλλά σε αυτοκίνητο! Το πλαίσιο τύπου σκάλας ανήκει σε Land Rover Discovery πρώτης γενιάς, ενώ η αγγελία αναφέρει ότι το μοτέρ είναι από Jeep Cherokee 4.7. Εδώ μπορούν να συμβαίνουν δύο τινά: είτε πρόκειται για Cherokee 3.7 αλλά έγινε τυπογραφικό λάθος, είτε όντως ο κινητήρας είναι 4.7 λίτρα αλλά προέρχεται από Grand Cherokee. Και στις δύο περιπτώσεις, δε θα σας λείψει η δύναμη, αφού αμφότεροι οι κινητήρες αποδίδουν πάνω από 200 ίππους.

Αν και στα στοιχεία της αγγελίας αναφέρεται ότι το όχημα διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο, στις φωτογραφίες βλέπουμε καθαρά το τετρατάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Jeep μέσα σε μια σπαρτιάτικη καμπίνα με μπόλικο γυμνό μέταλλο και χειροκίνητα ανοιγόμενα παράθυρα. Ναι, μπορεί από κάτω να φωλιάζουν τα καλύτερα της βρετανικής κι αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά από πάνω βρίσκεται το αμάξωμα ενός Lada Niva! Το ταμπλό φαίνεται να υποβαθμίζει έντονα την εικόνα του συνόλου: όσο λαχταριστό φαίνεται εξωτερικά, με το τεράστιο ύψος από το έδαφος, τους θηριώδεις τροχούς, το εξωτερικό roll-cage, τόσο απολίτιστο είναι στην καμπίνα του. Ευτυχώς οι άλλοι θα σας καμαρώνουν απ’ έξω. Και βέβαια, κανείς τους δε θα φαντάζεται ότι πληρώνετε μόλις 260κάτι ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας.

The post Αγγελία που χαζεύουμε αυτή την εβδομάδα #58 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα