BMW M5 V10 πολτοποιείται κάτω από τις ερπύστριες τανκ (vid)

Η BMW M5 που έκανε το ντεμπούτο της το 2004 ήταν το πρώτο τετράθυρο sedan που τροφοδοτήθηκε από V10 βενζινοκινητήρα, ο οποίος την κατέστησε το ταχύτερο τετράθυρο sedan εκείνης της εποχής, με τελική ταχύτητα πάνω από τα 300 χιλιόμετρα την ώρα (αφαιρώντας τον εργοστασιακό κόφτη) και 0-100 στα 4άρια.

Εκτός από την ισχύ των 507 ίππων, ο V10 των 5.0 λίτρων

έχει επίσης ένα άλλο πολύ ελκυστικό χαρακτηριστικό: ακούγεται πολύ, πολύ όμορφα. Επρόκειται όμως για ένα πολυδάπανο μοτέρ καθώς ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα αξιόπιστο. Άλλωστε, πλησιάζει την εικοσαετία και μάλιστα με συνεχές σκήσιμο. Όποιος βρισκόταν πίσω από το τιμόνι μιας Μ5 ή μιας Μ6 εκείνης της φουρνιάς, προφανώς της έπινε το αίμα ανελέητα.

Κάποιος απογοητευμένος ιδιοκτήτης αποφάσισε να ακολουθήσει την εγγυημένα κερδοφόρα μέθοδο των εκατομμυρίων κλικ για να καλύψει τη χασούρα από τη ζημιά του αυτοκινήτου: να δώσει ένα μεγαλειώδες (αν κι εξευτελιστικό) τέλος στην Ε60 Μ5 του, συγκεκριμένα να τη λιώσει με το τανκ του!

Αν και το αυτοκίνητο φαινόταν να είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, είχε σοβαρή ζημιά έχοντας ραγισμένο πλαίσιο κοντά στον κινητήρα. Πρώτα αφαιρέθηκε ότι ήταν δυνατόν να αποσυναρμολογηθεί και να διασωθεί: ζάντες, επενδύσεις θυρών, το ταμπλό, η κεντρική κονσόλα και τα φώτα.

Η εξάλεπτη παραγωγή του MasterMilo μάς θυμίζει το βίντεο που κάποιος είχε ανατινάξει το Tesla Model S του. Ή τον Ρώσο που είχε ρίξει μια E63 AMG από τεράστιο ύψος. Ή τον YouTuber WhistlinDiesel που υπέβαλε ένα παλαιότερο Toyota Hilux σε αυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα από τα πιο εξαντλητικά τεστ αντοχής που έχουμε δει ποτέ. Το κόκκινο pick-up χρειάστηκε να υπομείνει κάμποσα εκτός δρόμου μαρτύρια, με την καρότσα γεμάτη τσιμεντόλιθους.

Στην εποχή που βασιλεύουν τα κλικ, πολλοί επιλέγουν να σοκάρουν το κοινό ώστε να τραβήξουν την προσοχή. Μία από τις περίπου 20.000 E60 M5 που κατασκευάστηκαν στην πενταετή παραγωγής της, θυσιάστηκε στον βωμό του εντυπωσιασμού.

The post BMW M5 V10 πολτοποιείται κάτω από τις ερπύστριες τανκ (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα