O Mick Schumacher θα οδηγήσει τη Mercedes W02 του πατέρα του

Αυτό δεν είναι απλώς ένα μονοθέσιο που οδήγησε ο σπουδαίος Michael Schumacher και σκόραρε πόντους. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό: είναι ένα λείψανο από μια περασμένη εποχή της Formula 1, όταν οι κινητήρες ήταν ακόμα πολύ φασαριόζικοι, πριν ξεκινήσει η εποχή των υβριδικών turbo. Είναι επίσης ένα αυτοκίνητο που αντιπροσωπεύει τη διστακτική επανένταξη της Mercedes

στη σύγχρονη εποχή της Formula 1 μετά από παρατεταμένη απουσία. Διστακτική σε σύγκριση με την απόλυτη κυριαρχία που απόλαυσε η ομάδα στη μετέπειτα εποχή, κατακτώντας οκτώ συνεχόμενα Πρωταθλήματα Κατασκευαστών κι επτά συνεχόμενα Πρωταθλήματα οδηγών.
Αλλά η Mercedes έπρεπε να παλέψει με νύχια και με δόντια για να αναρριχηθεί σε αυτό το επίπεδο μεγαλείου κι η συμβολή του Michael Schumacher ήταν κρίσιμη για την επιτυχία που θα κατέληγε να απολαμβάνει η Mercedes τα επόμενα χρόνια. Έτσι, δεν είναι μόνο μέρος της κληρονομιάς της Mercedes αλλά κι αυτό που άφησε πίσω του ένας από τους καλύτερους οδηγούς της Formula 1 όλων των εποχών. Βλέποντας τον γιο του Mick, ο οποίος είναι πλέον εφεδρικός πιλότος της Mercedes, να έχει την ευκαιρία να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο που ο πατέρας του βοήθησε να εξελιχθεί και να κερδίσει πόντους, είναι σα να ξαναζωντανεύει το παρελθόν. Αυτό είναι επίσης κάτι για το οποίο ο Mick είναι πολύ ενθουσιασμένος, δηλώνοντας ότι θα είναι μια συναρπαστική εμπειρία να οδηγείς ένα από τα μονοθέσια F1 του Michael, ειδικά ένα από τη V8 εποχή.
Ο νεαρός Schumacher θα προσθέσει τη Mercedes W02 σε έναν ήδη εντυπωσιακό αριθμό αυτοκινήτων που έχει ήδη οδηγήσει ο πατέρας του και μάλιστα θα γίνει σε μια σημαντική συγκυρία, στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood. Η Silver Arrows θα ενταχθεί σε μια ιδιαίτερη συλλογή μαζί με τη Benetton B194 του Michael και τις Ferrari που κέρδισαν τον τίτλο το 2002, το 2003 και το 2004. Επιπλέον, στην ίδια περίσταση, ο Sebastian Vettel θα οδηγήσει μερικά αυτοκίνητα από την προσωπική του συλλογή στο πλαίσιο της προώθησης των βιώσιμων καυσίμων. Ανάμεσα στα οχήματα που θα φέρει ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood θα υπάρχουν δύο θρύλοι, η Williams FW14B κι η McLaren MP4/8, που σίγουρα θα ανατριχιάσουν τους οπαδούς της F1 στο πέρασμά τους.
Έτσι, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι το φετινό Goodwood θα επιφυλάξει μια πολύ ευχάριστη ανάμνηση στους οπαδούς της Formula 1 όλων των ηλικιών. Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στο να βλέπεις αυτοκίνητα με τόσο σημαντικό αντίκτυπο στο άθλημα να οδηγούνται από κορυφαίους οδηγούς.

The post O Mick Schumacher θα οδηγήσει τη Mercedes W02 του πατέρα του appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα