Porsche Taycan 4S σπάει ρεκόρ κάλυψης απόστασης για EV όχημα

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 75α γενέθλιά της, η Porsche ανέλαβε να καλύψει την απόσταση από την Ταϊλάνδη στη Σιγκαπούρη στον μικρότερο δυνατό χρόνο. Επιλέχθηκε μια Porsche Taycan Cross Turismo 4S με τρεις δημοσιογράφους να μοιράζονται τα καθήκοντα οδήγησης. Η συνεχής οδήγηση από το Bang Yai στα περίχωρα της Bangkok στη Σιγκαπούρη διήρκησε 1.844 χιλιόμετρα κι ολοκληρώθηκε χάρη στη χρήση του δικτύου Shell

Recharge High Performance Charging, με την Porsche να έχει συμμετάσχει στην ανάπτυξή του στην περιοχή. Παρά τις πολλές προκλήσεις, το «Taycan Record Run» ολοκληρώθηκε σε μόλις 29 ώρες και 15 λεπτά, με τον χρόνο να επικυρώνεται από τους χρονομέτρες της TAG Heuer.

Η συνεχής οδήγηση διακοπτόταν μόνο από 25λεπτα διαστήματα φόρτισης, τα οποία ήταν πολύ αποτελεσματικά λαμβάνοντας υπόψη πόσο γρήγορα μπορεί να φορτίσει η Taycan. Αλλά για να είναι ασφαλείς, οι οδηγοί δέσμευαν μέσω της εφαρμογής τους φορτιστές που θα χρησιμοποιούσαν μέχρι και μία ώρα πριν από την άφιξή τους. Έτσι, ήταν σίγουροι ότι δε θα ήταν κατειλημμένοι από άλλο αυτοκίνητο. Γιατί όμως επιλέχθηκε η Cross Turismo κι όχι μία Turbo; Το αυξημένο ύψος από το έδαφος της Cross Turismo θεωρήθηκε ως πλεονέκτημα σε περίπτωση που κάποιος δρόμος δεν ήταν εύκολα προσβάσιμος. Επιπρόσθετα, η επιπλέον ισχύς της Turbo δε θα χρησίμευε κάπου, αφού το αυτοκίνητο οδηγήθηκε εντός των ορίων ταχύτητας για να μην ακυρωθεί το ρεκόρ. Την ίδια στιγμή, οι ισχυρότεροι ηλεκτροκινητήρες θα κατανάλωναν περισσότερη ενέργεια κι αυτό θα ήταν εις βάρος της επίδοσης. Το ταξίδι ολοκληρώθηκε στις 10:15 τοπική ώρα, όπου οι οδηγοί έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από ιδιοκτήτες Taycan από το Porsche Club Σιγκαπούρης και προσωπικό της γερμανικής εταιρίας.

«Το πρώτο μας αμιγώς ηλεκτρικό σπορ μοντέλο, η Porsche Taycan, είναι ήδη το σημείο αναφοράς της κατηγορίας για τις σπορ επιδόσεις, τα δυναμικά χαρακτηριστικά και την αποτελεσματική φόρτιση», δήλωσε ο Andre Brand, GM της Porsche Singapore. «Τώρα, αποδεικνύουμε στην πράξη ότι ταξίδια μεγάλων αποστάσεων μπορούν να γίνουν γρήγορα κι απρόσκοπτα».

The post Porsche Taycan 4S σπάει ρεκόρ κάλυψης απόστασης για EV όχημα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα