Tο Tesla Roadster θα νικήσει το Rimac Nevera; “LOL”, λέει ο Musk

Μόλις προχτές δημοσιεύσαμε την είδηση ότι το Rimac Nevera σημείωσε 23 ρεκόρ σε μια μέρα για αυτοκίνητο παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ/ώρα στον εκπληκτικό χρόνο των 1.81 δευτερολέπτων και του σοκαριστικού 0-400-0 στο εξωφρενικό 29.93 δευτερόλεπτα. Αυτά είναι συγκλονιστικά νούμερα για κάθε hypercar, ακόμη και για ένα περιορισμένης παραγωγής ηλεκτρικό που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Αποδεικνύει επίσης ότι αν κάποιος θέλει να επιτύχει τόσο υψηλά επίπεδα απόδοσης σε μοντέλο

που φοράει νόμιμα πινακίδες, χρειάζεται ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Όσο κι αν εντυπωσιαστήκαμε με τις επιδόσεις του Nevera, υπήρξε και κάποιος που δε συμμερίζεται τον ενθουσιασμό μας. Πρόκειται για τον Elon Musk ή τουλάχιστον έτσι μπορεί να ερμηνευτεί η αντίδραση που είχε στο Twitter. Ερωτηθείς από την Teslaconomics εάν το Tesla Roadster θα μπορέσει να καταρρίψει το ρεκόρ 0-100 των 1.81 δευτερολέπτων που έθεσε το Rimac Nevera, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla απάντησε λακωνικά με ένα “LOL”.

Will the Tesla roadster be able to beat the record set by the EV Rimac Nevera (it costs $2.3M FYI) for the 0-60 MPH time of 1.74 seconds? @elonmusk pic.twitter.com/0xGyZjpRBP

— Teslaconomics (@Teslaconomics) May 18, 2023

Παρά τα εκατοντάδες επακόλουθα σχόλια από χρήστες του Twitter, ο Musk δε διευκρίνισε τι εννοούσε με το ακρωνύμιο. Η πιο λογική υπόθεση είναι ότι το Tesla Roadster θα αποδειχθεί πολύ πιο γρήγορο από το Rimac Nevera. Ίσως είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, δεδομένου ότι το Nevera είναι ένα πανάκριβο hypercar των 2+ εκατομμυρίων ευρώ με τεχνολογία αιχμής, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την τρελή απόδοση που κατάφερε η Tesla να αποσπάσει από τα Model S Plaid και Model X Plaid, δύο οικογενειακά οχήματα που στην Αμερική ξεκινούν από κάτι λιγότερο από 110.000 $ και στην πατρίδα μας από 136.500 € (προ επιδότησης). Το Model S Plaid, για παράδειγμα, κάνει το 0-100 σε 2.1 δευτερόλεπτα και το τέταρτο του μιλίου σε 9.23 δευτερόλεπτα.

Δεδομένου ότι το Tesla Roadster αναμένεται να διαθέτει μια εξέλιξη του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης τριών κινητήρων που συναντάμε στα τρέχοντα μοντέλα Plaid και ότι σίγουρα θα είναι ελαφρύτερο και πιο αεροδυναμικό από το Model S Plaid, τα ρεκόρ του Rimac Nevera μάλλον θα απειληθούν σοβαρά. Στην παρουσίαση του Roadster το 2017, ο Mr. Tesla είχε δηλώσει ότι με την επιλογή SpaceX, το ηλεκτρικό hypercar θα επιταχύνει στα 100 χλμ/ώρα στο εξωπραγματικό 1.1″. Όλα αυτά βέβαια μένει να αποδειχθούν και στην πράξη.


Σε άλλα νέα, το πακέτο Track Mode θα είναι πλέον διαθέσιμο και στο Model X Plaid κι αναμένεται να αναβαθμίσει τα οδικά του χαρακτηριστικά. Πρόκειται για μία over-the-air αναβάθμιση του software κι οι κάτοχοι θα τη λάβουν κάποια στιγμή στο μέλλον.

The post Tο Tesla Roadster θα νικήσει το Rimac Nevera; “LOL”, λέει ο Musk appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα