Viral: αυτή είναι η μικρότερη πινακίδα μοτοσικλέτας στον κόσμο !!!

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, η Αστυνομία της Μαλαισίας θα διεξάγει ειδικές επιχείρησεις με στόχο την πάταξη παράνομων δραστηριοτήτων που αφορούν τις μοτοσικλέτες. Παραδόξως, μόλις τη δεύτερη μέρα της επιχείρησης, στις 2 Σεπτεμβρίου, οι τοπικές Αρχές ξετρύπωσαν την πιο διασκεδαστική παράβαση του μήνα: πρόκειται για τη μικρότερη πινακίδα κυκλοφορίας στον πλανήτη. Με μέγεθος μικρότερο από ένα νύχι, αυτή η μινιατούρα πινακίδας προσαρτήθηκε στο πίσω μέρος μιας μοτοσικλέτας Yamaha.

Στην ασιατική χώρα φαίνεται ότι ισχύει ένα ιδιαίτερο

καθεστώς. Σε αντίθεση με τις δυτικές χώρες, όπου απαγορεύεται κάθε παραποίηση των κρατικών πινακίδων, η νομοθεσία της Μαλαισίας επιτρέπει ορισμένες τροποποιήσεις ώστε να προσδώσετε το προσωπικό σας γούστο, αρκεί αυτές οι παρεμβάσεις να μην καθιστούν τους αριθμούς και τα γράμματα δυσανάγνωστα. Φαίνεται ότι αρκετοί αναβάτες παρερμηνεύουν τον Νόμο, καθώς η Αστυνομία αποκάλυψε ότι σε 1.302 ελέγχους, κατασχέθηκαν περισσότερες από 200 μοτοσικλέτες. Επιπρόσθετα, επιβλήθηκαν 642 πρόστιμα για διάφορες παραβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της μη χρήσης κράνους και του κόκκινου σηματοδότη. Ουσιαστικά, αν είσαι με δίκυκλο και σε σταματήσει η Τροχαία στη Μαλαισία, έχεις μόλις 30% πιθανότητα να απομακρυνθείς αναίμακτα από το σημείο.

«Στόχος της δράσης είναι να εκπαιδεύσει την κοινότητα των χρηστών του δρόμου να υπακούει πάντα τους κανόνες Οδικής Κυκλοφορίες, να είναι συνετή κατά την οδήγηση και να ενσταλάξει αξίες ασφαλούς οδήγησης κι αποφυγής του κινδύνου και της αμέλειας», έγραψε η Αστυνομία στη σελίδα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει το Carscoops. Όπως ήταν φυσικό, οι φωτογραφίες της μικροσκοπικής πινακίδας κυκλοφορίας (της οποίας οι αριθμοί έχουν pixelοποιηθεί) έγιναν γρήγορα viral στο διαδίκτυο, με κάποιον να σχολιάζει χιουμοριστικά ότι μόνο ο Μπαρμπα-Στρουμφ θα μπορούσε να τη διαβάσει. Το άρθρο συνεχίζει λέγοντας ότι τον Απρίλιο, ένας 25χρονος αναβάτης συνελήφθη επειδή είχε φτιάξει μια πινακίδα όπου αντί για τον αριθμό αναγνώρισης, αναγραφόταν «σ’ αγαπώ» στα Μαλαισιανά.

The post Viral: αυτή είναι η μικρότερη πινακίδα μοτοσικλέτας στον κόσμο !!! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα