Zyrus: αγριεμένη Lamborghini 1.200 ίππων έρχεται από τον Βορρά

Η νορβηγική Zyrus Engineering παρουσίασε την έκδοση παραγωγής της Strada LP1200, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να είναι «το απόλυτο αυτοκίνητο δρόμου που μπορεί να οδηγηθεί σαν αγωνιστικό αυτοκίνητο» και το πρώτο μοντέλο είναι πλέον σχεδόν έτοιμο να παραδοθεί στον τυχερό του ιδιοκτήτη.

Η Zyrus LP1200 R είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο μόνο για πίστα που βασίζεται στη Lamborghini Super Trofeo LP 640-2. Τώρα, έχουν προστεθεί

δύο turbo κι η ισχύς φτάνει τους 1.200 ίππους. Μετά την επιτυχία της στο νορβηγικό Πρωτάθλημα Extreme GT, η εταιρία φτιάχνει τώρα μια street-legal έκδοση, που ονομάζεται Strada LP1200.

Βασισμένο στην πισωκίνητη Huracan EVO, προσφέρει μια στοιχειώδη άνεση στις καθημερινές διαδρομές, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει αδιανόητα καλούδια για πιστάδικο όχημα, όπως τον κλιματισμό και τη δορυφορική πλοήγηση.

Όχι ότι αυτό πλήττει τις επιδόσεις. Υπάρχουν δύο προγράμματα λειτουργίας, ένα για τον δρόμο (900 ίπποι) κι ένα για την πίστα (1.200). Από τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά ξεχωρίζουμε την ανάρτηση Ohlins TTX, τα κεραμικά δισκόφρενα, τις σφυρήλατες ζάντες, την πολλαπλή εξαγωγής της Inconel και την εξάτμιση από τιτάνιο. Τα πάνελ του αμαξώματος, εν τω μεταξύ, έχουν αντικατασταθεί με κομμάτια από ανθρακονήματα κατασκευασμένα από την Zyrus.

Συνολικά, η εταιρία λέει ότι έχει αντικαταστήσει ή προσθέσει 600 ανταλλακτικά. Με βάρος 1.287 κιλά, η Zyrus Strada LP1200 μπορεί να παράξει 1.800 κιλά κάθετης δύναμης στα 240 χλμ/ώρα. Στο εσωτερικό, τα μπάκετ καθίσματα έχουν επενδυθεί με δερμάτινες επιφάνειες ραμμένες στο χέρι για μια ελάχιστη δόση πολυτέλειας, ενώ μπορούν να συνδυαστούν με ζώνες πολλαπλών σημείων, καθώς και με μισό roll-cage (πίσω από τα καθίσματα, για περίπτωση ανατροπής).

Πλήρως νόμιμη και εγκεκριμένη από την TUV, η Zyrus θα κατασκευάσει μόνο εννέα από αυτά τα αυτοκίνητα με τιμή 799.000 €. Είναι αρκετά ακριβή, αλλά ευτυχώς περιλαμβάνει την τιμή της Lamborghini. Το πρώτο παράδειγμα βρίσκεται στα τελικά στάδια παραγωγής και θα παραδοθεί μες στον Ιούλιο, ενώ τα επόμενα δύο θα κατασκευαστούν στις αρχές του 2023.

The post Zyrus: αγριεμένη Lamborghini 1.200 ίππων έρχεται από τον Βορρά appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα