Αυστραλία: το Ford Ranger Raptor τα βρίσκει σκούρα αυτό το ΣΚ

Η Ford Performance κυνηγά και πάλι τη δόξα στέλνοντας ένα Ranger Raptor στον πιο εξαντλητικό και δύσκολο αγώνα εκτός δρόμου της Αυστραλίας: τον αγώνα στην έρημο Tatts Finke. Μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, το ίδιο εργοστασιακό Ranger Raptor κέρδισε την κατηγορία του στο Baja 1000 και πάλι στην καμπίνα του θα βρεθούν το δίδυμο πατέρα-γιου Brad και Byam Lovell της Lovell Racing. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ford ή η Lovell

Racing συμμετέχουν στο Finke, αλλά αυτό δεν τους περιορίζει από το να εποφθαλμιούν ξανά την πρώτη θέση.

Το όχημα θα διαγωνιστεί στην κατηγορία Production 4WD και θα υποστηρίζεται από την Walkinshaw Performance. Ελάχιστοι στην πατρίδα μας γνωρίζουν τον θρυλικό αγώνα, λογικό αφού αφορά το άλλο ημισφαίριο. Ξεκίνησε το 1976 και διεξάγεται στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας για δύο ημέρες, καλύπτοντας 460 χιλιόμετρα σε μερικά από τα πιο σκληρά εδάφη που μπορεί κανείς να φανταστεί. Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του αγώνα, διεξάγεται κάθε χρόνο το Σαββατοκύριακο που είναι πλησιέστερα στα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ, αν και φανταζόμαστε ότι αυτό μπορεί να αλλάξει λόγω του θανάτου της. Θα πραγματοποιηθεί τώρα, ταυτόχρονα με την 100η επέτειο των 24 Ωρών του Le Mans.

«Ένα Ranger Raptor στον αγώνα Finke Desert Race είναι το επόμενο στάδιο του στρατηγικού παγκόσμιου αγωνιστικού σχεδιασμού της Ford Performance», εξήγησε ο Mark Rushbrook, Παγκόσμιος Διευθυντής της Ford Performance Motorsports. «Το Ranger είναι η ναυαρχίδα μας παγκοσμίως στους αγώνες εκτός δρόμου κι αφού κατακτήσαμε το Baja 1000 στην κατηγορία Stock Mid-Size, αποφασίσαμε ότι η επόμενη στάση πρέπει να είναι πίσω στην Αυστραλία, εδώ όπου έγινε όλη η εξέλιξη του μοντέλου παραγωγής».

Παρ’ όλο που ο αγώνας είναι σημαντικά μικρότερος από το Baja 1000, η ομάδα δεν επαναπαύεται στις δάφνες της, αλλά επιδεικνύει την ίδια σοβαρότητα με την προηγούμενη φορά. Το Raptor είναι εργοστασιακό, εκτός από τον εξοπλισμό ασφαλείας, κι ο ανταγωνισμός με τα νέα Toyota Tacoma TRD Pro και Chevy Colorado ZR2 που παρουσιάστηκαν πρόσφατα προβλέπεται σκληρός.

«Ο αγώνας της ερήμου Finke είναι μία από τις πιο δύσκολες διοργανώσεις στο αγωνιστικό εκτός δρόμου καλεντάρι και θέλαμε καιρό να συμμετάσχουμε», δήλωσε ο Brad Lovell. «Το Ranger Raptor είναι μία απίστευτη μηχανή κι είμαστε σίγουροι ότι θα αποδώσει εξαιρετικά. Ανυπομονούμε να πιέσουμε τους εαυτούς μας και το όχημα στα άκρα.»

The post Αυστραλία: το Ford Ranger Raptor τα βρίσκει σκούρα αυτό το ΣΚ appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα