Από την Πρωτοχρονιά, η Hyundai θα πουλάει μόνο ηλεκτρικά στην

Ακούγεται τολμηρή κίνηση για μία από τις κορυφαίες σε πωλήσεις μάρκες αυτοκινήτων της Νορβηγίας, αλλά είναι μάλλον αναμενόμενη αν κοιτάξετε τα νούμερα. Τα τελευταία χρόνια, τα ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσώπευαν πάνω από το 90% των πωλήσεων της Hyundai στη σκανδιναβική χώρα, κάνοντας τη μετάβαση ευκολότερη από ό,τι ακούγεται. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ 2020 και 2022, η Hyundai παρέδωσε 25.000 αυτοκίνητα στη Νορβηγία, με το εκπληκτικό 92% να είναι

αμιγώς ηλεκτρικά, αναφέρει το Carscoops.

Αυτό το ποσοστό προκαλεί έκπληξη αν σκεφτεί κανείς ότι τα μόνα καθαρά ηλεκτρικά οχήματα που προσέφερε μέχρι σήμερα η Hyundai ήταν το Ioniq 5 και το Kona Electric. Ωστόσο, χάρη στην καλή αυτονομία και τη σωστή τιμολογιακή πολιτική, τα δύο κορεάτικα μοντέλα αποδείχθηκαν από τα πιο δημοφιλή στη νορβηγική αγορά, όπου τα EV είναι παραδοσιακά κυρίαρχη δύναμη. Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για μια χώρα που όλα τα βενζινοκίνητα μαζί πουλούν λιγότερο από την Porsche Taycan!

Από το 2020, η Hyundai αποφάσισε να πουλά μόνο EV και PHEV στη Νορβηγία, διακόπτοντας τις πωλήσεις της υπόλοιπης γκάμας της, όπως το πολύ αξιόλογο i20 που δοκιμάσαμε πρόσφατα. Τώρα η αυτοκινητοβιομηχανία κάνει ένα βήμα παραπέρα, εγκαταλείποντας τις plug-in υβριδικές εκδόσεις του Tucson και του Santa Fe. Η Hyundai δε διευκρίνισε εάν το Nexo που καταναλώνει υδρογόνο θα παραμείνει προς πώληση, ως μοντέλο μηδενικών εκπομπών ρύπων με ηλεκτροκινητήρες.

Η Hyundai ξεκίνησε να πουλά ηλεκτρικά μοντέλα το 2016 με το πρώτο Ioniq, ακολουθούμενο από το Kona Electric το 2018 και το Ioniq 5 το 2021. Πριν από λίγους μήνες, η Hyundai παρουσίασε το ολοκαίνουριο Ioniq 6 που θα συνδράμει στην αύξηση των πωλήσεών της ακόμη περισσότερο, όπως αποδεικνύεται από τον μεγάλο αριθμό προπαραγγελιών στις ευρωπαϊκές αγορές. Σημειώστε ότι οι 2.500 μονάδες του Ioniq 6 First Edition που διατέθηκαν τον περασμένο μήνα στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Νορβηγία και την Ολλανδία, εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από 24 ώρες.

Η Hyundai θα λανσάρει σύντομα τη νέα γενιά του Kona Electric που είδαμε πρόσφατα, ενώ περισσότερα ηλεκτρικά, συμπεριλαμβανομένου του SUV Ioniq 7, αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους στο εγγύς μέλλον διευρύνοντας τη γκάμα της Hyundai και καλύπτοντας πιο δημοφιλείς κατηγορίες.

The post Από την Πρωτοχρονιά, η Hyundai θα πουλάει μόνο ηλεκτρικά στην appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα