Η Porsche Taycan Cross Turismo μπαίνει άξια στα Ρεκόρ Guinness

Αν είστε από αυτούς που αγοράζουν κάθε χρόνο τα επικαιροποιημένα Ρεκόρ Guinness, αναζητήστε στην επόμενη έκδοση την Porsche Taycan Cross Turismo και το κατόρθωμά της στο Θιβέτ: είναι πλέον το ηλεκτρικό μοντέλο που κάλυψε τη μεγαλύτερη υψομετρική διαφορά! Το ταξίδι ξεκίνησε στη λίμνη Ayding, το χαμηλότερο φυσικό σημείο της Κίνας, που βρίσκεται στα 219 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Από εκεί, δύο Taycan 4 Cross Turismos ξεκίνησαν ένα δύσκολο ταξίδι 10 ημερών που κάλυψε 2.783 χιλιόμετρα. Η διαδρομή πέρασε από μερικά από τα πιο απαιτητικά εδάφη στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του Tomur Grand Canyon, του Tarim Poplar Forest και του Sansha Desert Highway. Τα αυτοκίνητα αντιμετώπισαν ακραίες καιρικές συνθήκες, γρήγορες εναλλαγές θερμοκρασίας και πίεσης αέρα και διάφορα οδοστρώματα.

Για να επιτύχουν αυτό το αξιοσημείωτο επίτευγμα, οι Taycan φόρτισαν σε υποδομές έως 120 kW, ενώ στα απομακρυσμένα σημεία φόρτιζαν από το φορτηγό υποστήριξης. Κάπως έτσι έφτασαν στο Hongtu Daban στο Θιβέτ, σε υψόμετρο 5.335 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Αυτή η απίστευτη ανάβαση από μια τόσο χαμηλή αφετηρία σηματοδότησε μια υψομετρική διαφορά 5.554 μέτρων σε μία μόνο διαδρομή, εξασφαλίζοντας την είσοδο στα διάσημα Ρεκόρ.

Η Porsche προωθεί πολύ την εικόνα της Taycan. Κάθε 2-3 μήνες, ξεπροβάλλει κάποιο νέο ρεκόρ ή ιδιαίτερο επίτευγμα. Πριν ούτε δύο μήνες, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 75α γενέθλιά της, η Porsche ανέλαβε να καλύψει την απόσταση από την Ταϊλάνδη στη Σιγκαπούρη στον μικρότερο δυνατό χρόνο. Επιλέχθηκε μια Porsche Taycan Cross Turismo 4S με τρεις δημοσιογράφους να μοιράζονται τα καθήκοντα οδήγησης για 1.844 χιλιόμετρα σε μόλις 29 ώρες και 15 λεπτά, με τον χρόνο να επικυρώνεται από τους χρονομέτρες της TAG Heuer.

Τον Φεβρουάριο, ο πολύς Mark Webber εξήρε τον σπορτίφ χαρακτήρα μιας Cross Turismo σε μια ονειρική διαδρομή στη βόρεια Τασμανία. Τον Αύγουστο του 2022, μια Taycan συμμετείχε στη διάσχιση 14 χωρών σε 24 ώρες με ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ άλλο ένα ρεκόρ σχετικό με υψομετρική διαφορά σε μία ημέρα είχε επιτευχθεί στις αρχές του προηγούμενου έτους.

The post Η Porsche Taycan Cross Turismo μπαίνει άξια στα Ρεκόρ Guinness appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα