Η Toyota πρασινίζει καλλιεργώντας φράουλες και ντοματίνια !!!

Αφού στην ηλεκτροκίνηση η Toyota βρίσκεται κατά γενική ομολογία στη θέση των ουραγών, μετά το φιάσκο που ονομάζεται bZ4x κι έχοντας χάσει πολύτιμο χρόνο όσο οι υπόλοιποι εξέλισσαν τα ηλεκτρικά τους μοντέλα, τουλάχιστον προσπαθεί με άλλες πρωτοβουλίες να συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Δύο εργοστάσια της Toyota έχουν υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση στο να γίνουν πράσινα, χρησιμοποιώντας θερμότητα κι απόβλητα CO2 για την καλλιέργεια φράουλας και ντοματινιών.

Τον

Απρίλιο του 2022, αγρότες προσελήφθησαν από την αυτοκινητοβιομηχανία για να δημιουργήσουν ένα πειραματικό θερμοκήπιο εντός του εργοστασίου Kamigo για την καλλιέργεια φράουλας, όπου κατασκευάζονται κινητήρες για το Toyota Crown και μοντέλα της Lexus. Ντοματίνια καλλιεργούνται στο εργοστάσιο του Myochi, αμφότερα στην Ιαπωνία.

Οι αγρότες δεν πρέπει να ανησυχούν ότι η Toyota θα τους πάρει τη δουλειά. Οι φράουλες και τα ντοματίνια που καλλιεργούνται στα εργοστάσιά της δε διατίθενται στο εμπόριο αλλά προσφέρονται δωρεάν στις καφετέριες της. Θέλει μάλιστα να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της για να δει πώς μπορεί να τη βοηθήσει να δημιουργήσει «αποδοτικά γεωργικά συστήματα», δήλωσε ο Hiroshi Okajima στο motor1, Toyota Project General Manager κι υπεύθυνος R&D.

Η ιαπωνική εταιρία δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που διερευνά νέους τρόπους μείωσης των εκπομπών. Νωρίτερα φέτος, η Stellantis ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με τη Vulcan Energy Resources για τη χρήση γεωθερμικής ενέργειας σε ένα από τα εργοστάσιά της. Θα ήταν η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που κάνει κάτι τέτοιο και θα μπορούσε να μπει σε εφαρμογή το συντομότερο το 2025.

Η δε Bentley έστησε ένα μελίσσι το 2019 στο εργοστάσιό της στο Crewe και τον Μάιο ανακοίνωσε ότι θα το επεκτείνει. Εγκατέστησε επτά νέα κουτιά για να φτάσει συνολικά τα 17, αυξάνοντας την αποικία σε πάνω από ένα εκατομμύριο μέλισσες. Το 2019 ξεκίνησε με μόλις 120.000 μέλισσες και μέχρι το τέλος του 2022, η αποικία είχε αυξηθεί σε πάνω από 600.000, παράγοντας περίπου 1.000 βάζα μέλι. Η Bentley ελπίζει ότι η συγκομιδή του 2023 θα ξεπεράσει την περσινή. Έχει επίσης φυτέψει πάνω από 100 δέντρα, 5.000 βολβούς ασφόδελου, ενώ έχει εγκαταστήσει σπίτια πουλιών και κουτιά σκαντζόχοιρου.

The post Η Toyota πρασινίζει καλλιεργώντας φράουλες και ντοματίνια !!! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα