Η ιστορία της Porsche γυρίζει την Ευρώπη μέσα σε ειδικό φορτηγό

Η Porsche γιορτάζει φέτος την 75η επέτειό της και θα περιφέρει τη λαμπρή ιστορία της ώστε να την προσεγγίσουν όσο περισσότεροι γίνεται. Η γερμανική εταιρία έχει κατασκευάσει ένα ειδικά διαμορφωμένο Heritage Truck, μια κινητή έκθεση που ενημερώνει για την ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, παρέχοντας πληροφορίες για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της. Το φορτηγό ξεκίνησε το ταξίδι του στις 24 Απριλίου από το Μουσείο της Porsche στη Στουτγάρδη,

κάνοντας την πρώτη του στάση στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Το φορτηγό παρέμεινε εκεί για μια εβδομάδα, μπροστά από το Κοινοβούλιο.

Στη συνέχεια ταξίδεψε στην Κροατία και στάθμευσε έξω από ένα θέατρο στο Ζάγκρεμπ, την πρωτεύουσα της χώρας. Η πιο πρόσφατη εμφάνισή του ήταν στην Ιταλία στη λίμνη του Como, όπου πραγματοποιήθηκαν πολλές αυτοκινητιστικές εκδηλώσεις. Το φορτηγό επέστρεψε στη Γερμανία στις 10 και 11 Ιουνίου στην πίστα του Hockenheim πριν κατευθυνθεί στην Ελβετία. Στις 18 Ιουνίου θα είναι στο αεροδρόμιο Mollis και στις 23 Ιουνίου στη Λουκέρνη. Η περιοδεία του θα συνεχιστεί μέχρι τον Δεκέμβριο, αλλά δυστυχώς δεν προβλέπεται να έρθει στην πατρίδα μας.

«Με την περιοδεία μας θέλουμε να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, να τους εμπνεύσουμε να πιστέψουν στα όνειρά τους και να τα πραγματοποιήσουν», δήλωσε η Jessica Fritzsch, Team Coordinator για τα Heritage Concepts κι υπεύθυνη του roadshow.

Οι επισκέπτες θα δουν μια ποικιλία από Porsche αντικείμενα. Στην έκθεση παρουσιάζεται το πιστοποιητικό κυκλοφορίας του πρώτου εγκεκριμένου αυτοκινήτου της εταιρίας, της 356 Roadster με το πλαίσιο No. 1, από το 1948. Θα εκτεθεί επίσης η ιστορία της Porsche Motorsport, το αγωνιστικό παρακλάδι της εταιρίας, με θησαυρούς όπως τρόπαια από το Le Mans. Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης το κράνος που φορούσε ο Timo Bernhard κατά τη διάρκεια του αγώνα Circuit de La Sarthe. Άλλα αντικείμενα περιλαμβάνουν την επετειακή έκδοση του Chronograph 1, που αρχικά σχεδίασε ο Ferdinand Alexander Porsche το 1972.Η ιδέα μιας κινητής έκθεσης είναι καταπληκτική, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια πραγματική επίσκεψη στο Μουσείο της Porsche. Ο χώρος είναι γεμάτος με μοντέλα ορόσημα κι αγωνιστικά αυτοκίνητα από την 75χρονη ιστορία της εταιρίας, ενώ υπάρχει επίσης μια τεράστια έκθεση με ιδιαίτερα αντικείμενα. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δε θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Στουτγάρδη και το Μουσείο, επομένως το Heritage Truck είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάει το βουνό στον Μωάμεθ.

The post Η ιστορία της Porsche γυρίζει την Ευρώπη μέσα σε ειδικό φορτηγό appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα