Ο D. Trump καλεί τον Biden να σταματήσει την “ηλεκτρική τρέλα”

Ο πρώην Πρόεδρος της Αμερικής Donald Trump δε συμπάθησε ποτέ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κι έχει επικρίνει σφοδρά τη συνεχιζόμενη ενίσχυση της κυβέρνησης Biden στην ηλεκτροκίνηση και την ταχεία επέκταση του δημόσιου δικτύου φόρτισης της χώρας. Ο Trump, ο οποίος είναι υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για να επιστρέψει στο Οβάλ Γραφείο το 2024, έγραψε στον ιστότοπό του Truth Social ότι η συνεχιζόμενη μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα εξαλείψει εντελώς τις ιστορικές αυτοκινητοβιομηχανίες

του  Michigan.

«Η Πολιτεία του Michigan δε θα έχει πια αυτοκινητοβιομηχανία εάν τεθεί σε ισχύ η τρελή ιδέα του απατεώνα Joe Biden να γίνουν όλα τα αυτοκίνητα ηλεκτρικά. Η ΚΙΝΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ, 100%. Εργάτες στην αυτοκινητοβιομηχανία, ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ TRUMP. ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΡΩ ΚΙ ΑΛΛΕΣ!!!»

Χάρη σε μεγάλο βαθμό στις επενδύσεις και τις νομοθετικές αλλαγές που εφαρμόστηκαν από την κυβέρνηση Biden, μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι από το 2021 έχουν ανακοινωθεί στις ΗΠΑ EV επενδύσεις σε εργοστάσια κι εγκαταστάσεις μπαταριών αξίας 124 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μεταξύ των εταιριών που πραγματοποιούν τις μεγαλύτερες επενδύσεις είναι η LG Chem με 17.2 δισεκατομμύρια δολάρια, η Tesla με 15.7, η GM με 15.5 κι η Ford με 11.9 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει η Yahoo! Finance.

Ο Trump επίσης επέκρινε τον Shawn Fain, πρόεδρο του συνδικάτου United Auto Workers, για υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης. «Ο Shawn Fain, ο σεβαστός πρόεδρος των United Auto Workers, δεν μπορεί καν να σκεφτεί ότι ΟΛΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ κι η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία θα πάψει να υπάρχει!» υποστήριξε ο απερχών Πρόεδρος. «Ψηφίστε TRUMP και θα σταματήσω αυτή την τρέλα, ΑΜΕΣΑ! Το Μεξικό κι ο Καναδάς ΑΓΑΠΟΥΝ την ηλίθια πολιτική του Biden. ΣΩΣΤΕ ΤΟ MICHIGAN και τις άλλες πολιτείες που φτιάχνουν αυτοκίνητα. ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ!!!», πρόσθεσε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Trump επικρίνει τα μέτρα ενίσχυσης του Biden στην ηλεκτροκίνηση, αναφέρει το The Hill. Τον Ιούνιο, περιέγραψε τον σημερινό Πρόεδρο ως «καταστροφή για το Michigan», υποστηρίζοντας ότι «ο περιβαλλοντικός εξτρεμισμός του είναι άκαρδος και φρικτός για τον Αμερικανό εργαζόμενο».

The post Ο D. Trump καλεί τον Biden να σταματήσει την “ηλεκτρική τρέλα” appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα